Dimecres, 26 Febrer 2020

Artadi diu que el Govern continuarà impulsant la paritat en les juntes directives de les entitats esportives

La consellera de la Presidència ho ha afirmat durant l'acte de lliurament del Premi UFEC 2019 per la Igualtat en l'Esport a l'equip femení del Terrassa Futbol Club

|

La consellera de la Presidència i Portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha afirmat que el Govern treballa a través de la secretaria general de l’Esport en l’elaboració d’una nova llei de l’Esport que “inclourà l’obligació que hi hagi paritat en les juntes directives de les entitats esportives”. Artadi ha assenyalat que “necessitem que les dones s’incorporin a tot arreu, en tots els camps, però en l’esport, que és tan important, també cal fer polítiques que canviïn la situació”.

La consellera de la Presidència ha exposat dades que demostren la desigualtat que existeix en el sector directiu de l’esport. Artadi ha explicat que, per exemple, “la composició de les juntes directives de les Federacions Esportives Catalanes està integrat en un 81% d’homes respecte al 19% de dones. I qui presideix aquestes entitats? Doncs, només hi ha 5 dones respecte als 67 homes presidents”.

Publicitat    

Artadi ho ha afirmat després de lliurar el Premi UFEC 2019 per la Igualtat en l’Esport a l’equip femení del Terrassa Futbol Club, en un acte organitzat per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) a la seva seu a Barcelona. L’equip esportiu va patir, durant la disputa d’un partit a casa seva, insults i vexacions masclistes d’un grup de veterans.

En aquest sentit, la portaveu del Govern ha subratllat que l’equip femení –el sènior B- “s’ha fet famós com un exemple de lluita”. Ha afegit que “us passa el que ens passa a moltes en la nostra vida quotidiana, un sexisme i masclisme que no és un fet aïllat. En aquest cas, a més, ve del mateix club i això encara és més sorprenent”.

A les portes del dia Internacional de la Dona, d’aquest divendres 8 de març, la consellera Artadi ha remarcat que “hem arribat a un punt en què molta gent està dient prou, sobretot les dones, i que ja no tolerarem segons quines coses”. Per això, ha apuntat que “reivindiquem la importància dels feminismes per obtenir una igualtat real entre homes i dones, una igualtat que no existeix a la societat i que ho veiem en molts àmbits, com el personal, el familiar, en l’oci, el laboral i també en l’esport”.

La consellera Artadi ha estat acompanyada pel secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, a més del president de l’UFEC, Gerard Esteva, en un acte en el qual han assistit esportistes, representants dels clubs institucionals i del món de l’esport.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Seguiu-nos a:

Segueix-nos a

2,816M'agradaAgradda
2,337SeguidorsSeguir

Opinió