Setmanari digtal i esportiu

Dilluns, 30 de gener del 2023

El passotisme de Coutinho

"És un noi que s’ha integrat al vestidor però no està adaptat al club, les seves exigències i les expectatives que se’n tenien d’ell"

|

No ha fet falta observar ni durant una temporada completa per corroborar la culminació d’un fracàs com és el fitxatge multimilionari de Coutinho. A la Champions, ja a l’anada, no va fer res i Valverde va decidir que no acabés ni el partit. Però ara ja és massa tard. S’ha de prendre nota i ser conscients de la llufa que arrossega el club. Coutinho, el fitxatge més car de la història del Barça, amb 160 milions d’euros, ha acabat sent el Bale blaugrana. El seu passotisme és impropi d’un professional. Se les prometia, totes li ponien i quan ha arribat aquí ha estat un bluf a les antípodes del que es va pagar i s’esperava d’ell. Els números no l’acompanyen: 11 gols, cap d’ells transcendental o resolutiu com poden haver estat els de Messi, òbviament, però fins i tot els de Suárez (tot i tenir la barra de mentir amb una operació impossible d’esperar), Dembelé o Jordi Alba.

D’altra banda, en el terreny personal no s’ha integrat bé. Es pensava que es trobaria la samba brasilera dels seus companys, seguint la petjada de l’època Neymar i fins i tot Rafinha ha acabat marxant. És un noi que s’ha integrat al vestidor però no està adaptat al club, les seves exigències i les expectatives que se’n tenien d’ell. I per acabar: el soci. Tots recordem com es va tapar les orelles després del seu gol contra el Manchester United al Camp Nou. Coutinho va haver d’acabar justificant-se que ho feia per no perdre “el seu focus” de concentració. (Per cert ho va dir a través d’un canal de Youtube i no en un mitjà de comunicació on el periodista ha d’acabar demanant clemència al club per poder entrevistar a qualsevol jugador). Aquell gest va ser lamentable i el Barça s’ha acostumat a rebre aquests despropòsits per part “dels seus treballadors” i no dir-ne res. Tots recordem Arturo Vidal vacil·lant a Valverde a través de les xarxes socials o Dani Alves enfotent-se i insultant-nos a tots els periodistes. Fins ara, tot anava de cara perquè Messi ho tapava tot, tenia el seu protector però això s’ha acabat.

La pregunta no és què es pot fer amb Coutinho, sinó on es pot col·locar a Coutinho? El cartell ara mateix és lamentable, la inversió no es recupera ni en una quarta part… Però ara mateix és urgent fer cops que donin efecte i demostrin que el club està per sobre dels jugadors. Que Coutinho pagués la penyora em semblaria de justícia poètica.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,273SeguidorsSeguir