Setmanari digtal i esportiu

Dijous, 16 de maig del 2024

Guardiola i els seus (4-0) alliçonen els Real Madrid i jugaran la final amb l’Inter

Per fi els blancs reben el que es mereixen sortint a jugar com un equip petit

|

- Publicitat -

La tornada de la semifinal de la Champions entre el Manchester City i el Real Madrid ha tingut el mateix guió que a l’anada amb la diferència que, finalment, les múltiples ocasions generadels pels anglesos, fruit de la millor qualitat, ordre, convicció i qualitat, aquesta vegada s’han vist reflexades en la golejada final.

L’atac cityzen ha estat constant al llarg de la primera part i i el porter blanc, Courtois tornava a erigir-se salvador amb el seu equip que no passava del mig del camp. En concret el belga ha fet dues salvador inversemblants aturades a dos remats de Haaland, ambdos fets des de ben aprop. En cap cas, perè, els locals s’han abatut per la fatalitat i la insistència ha començat a donar fruits en el minut 22. Marejant tant la defensa espanyola havia d’arribar el moment del jugador desmarcat i, aleshores, el que calia era que algú amb molta vista i precisió servís la pilota al punt just. L’assistent ha estat Kevin de Bruyne i el receptor i golejador, Bernardo Silva.

Publicitat

Pe uns mínims instants semblava que el Madrid s’obria i en Toni Kroos s’inventa un xut que va al travesser. Gairebé immediatament, Bernardo Silva fa el segon, en el minut 37, recollint de cap un refús a xut de Gundogan per col·locar-lo a l’escaire amb tota la intenció. El ball del City, amb recuperacions constants donava a entendre que l’eliminatòria estava molt ben encarrilada. El City era un rellotge de presició amb l’única excepció de la dissort de Haland en la finalització.

Sense canvis, cosa ben estyranya, el Madrid canvia d’actitud i passa a dominador en el primer quart d’hora de la represa, però ho fa perquè el City el deixa i reposa per recuperar forces. Els minuts passen i queda clar que el Madrid està lluny dels de Guardiola i és palesament incapaç de revertir la situació. Aleshores, en una pilota aturada posada en el minut 76 a l’àrea blanca (avui de negre) el defensa Militao s’hi posa pel mig i la remata en pròpia porteria.

El partit queda clar que s’ha acabat i aleshores es fan els canvis. En el Madrid (“Ahora es tarde”, que diria aquell) sembla més un càstic per als que surten que no pas altra cosa i en el city, Foden i Julián Álvarez acabaran fent en el minut 90+1 la jugada que permet afirmar que els City ha golejat el Madrid: meravellosa pilota en profunditat de l’anglès que, en tres minuts al camp fa el que Haaland no ha conseguit fer.

A l’altra semifinal, el duel milanès, l’Inter s’ha imposat al Milan i ara ja sabem els dos finalistes que es trobaran a l’Atatürk Olympic Stadium d’Istanbul, el dissabte, 10 de juny de 2023.