Dissabte, 19 juny 2021

La Vuelta ja dona per fet que Catalunya no és Espanya

Les tres primeres estapes seran a Holanda i dues més passen per Portugal

|

Sorprenent recorregut de La Vuelta 2020. Tota és pel nord, sense baixar de Madrid. I quan diem del nord, volem dir del nord del tot, que les tres primeres estapes són als Països Baixos! A la primera etapa es passarà dues vegades pel carril bici més antic d’Holanda, a Maliebaan. Esportivament és molt agosarat anar al bressol del ciclisme a mostrar-los com de bé la Vuelta fa les coses i, a la vegada, volent fer veure com n´és la Vuelta d’europea i de moderna. Sembla talment una decisió de #MarcaEspaña, que ja sabem com acostumen a acabar.

La Rendició de Breda, de Diego de Velázquez | Museu del Prado

Res no és casual. La tercera etapa a Holanda és a Breda, el setge de la qual va inspirar el quadre de Velázquez de 1635, conegut com Las lanzas, que recull una victòria espanyola de quan senyorejava per aquelles terres. El setge va ser el 1625, durant la Guerra dels Trenta Anys, que enfrontava els terços espanyols de l’exèrcit de Flandes amb les forces de les Províncies Unides dels països Baixos. La ciutat fortalesa de Breda va ser assetjada i finalment conquerida pels exèrcits espanyols sota el comandament d’Ambrosio Spínola en 1625.

I deiem que la Vuelta trancorria pel nord. Pel nord? No! Un espai habitat per una tribu irreductible queda fora de l’abast invasor! Catalunya! Una altra sàvia decisió per a deixar clar què és i què no és Espanya. Per contra hi ha dues etapes per Portugal, el somni humit del nacionalisme espanyol.

Anant a aspectes esportius, és una vuelta per a escaladors amb vuit finals de muntanya, tres dels quals són inèdits i que inclou el Tourmalet occità i, com hem esmentat, amb trams molt poc habituals

Molts canvis, i molta simbologia, per a fer singular aquesta edició que és la número 75.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,347SeguidorsSeguir

Opinió