Divendres, 24 Maig 2019

Un pèrit desmenteix el traspàs de 8,4 milions de Rosell a Teixeira que assegura la Fiscalia

Les proves pericials conclouen que l’expresident del Barça va transferir, a través de l’empresa Uptrend Developments, la meitat dels diners que li imputa el Ministeri Fiscal

|

El judici a Sandro Rosell està arribant a la seva fase final. Aquest dimecres, la sala penal de l’Audiència Nacional ha escoltat les conclusions del pèrit Francisco Olmo que, havent analitzat tota la documentació aportada per la policia andorrana al voltant de les transferències de l’expresident del Barça al seu homòleg de la Confederació Brasilera de Futbol amb unes presumptes comissions com a concepte, afirma que Rosell va pagar la meitat dels diners que assegura la Fiscalia que l’empresari barceloní va enviar als comptes de Ricardo Terra Teixeira a Andorra.

Concretament, el Ministeri Fiscal defensa la tesi que Rosell va acumular un total de 8,4 milions d’euros en comptes andorrans corresponents a les empreses Fundación Regata (100% propietat de Rosell), Bon US S.L., Arvenel i Itasca Holding. Ara bé, segons les proves pericials, el total traspassat des de la societat Uptrend Developments -l’empresa de Rosell intermediària en les operacions de compra-venda de drets dels partits de la selecció brasilera- suma 2.662.000 euros, als quals el pèrit també li suma 1.460.805 euros en reintegraments efectius sense un destinatari identificat. En total, 4.123.011 euros que podrien haver anat dels comptes d’Uptrend a comptes que tenien Teixeira com a beneficiari, “lluny dels 8 milions que la Fiscalia dona per cert que es van distribuir entre aquestes societats”.

Publicitat    

Olmo, que ha pres com a base l’informe de la Fiscalia i com a proves bancàries els informes de la policia andorrana, ha explicat també que no hi ha proves que Uptrend traspassés un sol euro a comptes de Ricardo Teixeira. Ara bé, el pèrit sí que conclou, de la mateixa manera que ho fa la Fiscalia, que Rosell va acabar transferint 16.460.000 euros “a Teixeira o al seu entorn”, produint-se ingressos del mateix expresident de la CBF a comptes de l’expresident del Barça per valor de 16.809.000 euros, “deixant un saldo negatiu per a Teixeira de 349.000 euros”. És a dir, amb el brasiler perdent diners.

El pèrit presentat per la defensa també defensa que el préstec de Ricardo Teixeira a Rosell, de 5 milions d’euros, no va correspondre a cap comissió. “Es va signar un contracte amb un 3% d’interès i el préstec va ser retornat el 2012 amb el seu corresponent interès i amb les diferències de canvi entre euros i reals brasilers”, ha explicat.

Tot i això, Francisco Olmo ha admès que l’informe està basat únicament en els moviments de diners que tenen com a protagonistes les societats andorranes Uptrend Developments, Fundación Regata, Bon US, Itasca Holding i Arvenel, no prenent en consideració els traspassos entre aquestes empreses i societats radicades en paradisos fiscals com les Illes Caiman, Uruguai, Taiwan o Suïssa. “Uptrend té altres moviments, però les meves conclusions no són contradictòries amb això que vostè diu”, ha admès al Fiscal, que ha preguntat al pèrit per l’anàlisi de dos traspassos de Rosell a l’entorn de Teixeira: 15 milions de reals directament a l’expresident de la CBF i 13 milions a l’esposa i fills a un compte del banc Bradesco. “Si aquests moviments no han estat realitzats des dels comptes d’Andorra no s’han analitzat”, ha reconegut. El pèrit tampoc ha pogut treure cap conclusió al voltant d’una suposada transferència de 350.000 euros de Rosell al seu soci Josep Colomer.

Per dijous es preveu la declaració de dos catedràtics de dret internacional aportats per la defensa, que mantindran que el delicte de corrupció entre particulars no existeix al Brasil, i les conclusions finals de la Fiscalia, que podrà modificar el seu escrit i la seva petició de penes per als acusats. A hores d’ara, a Rosell se li demanen onze anys de presó per blanqueig de capitals i pertinença a una organització criminal. Per a la resta d’acusats, el fiscal demana deu anys de presó per a Joan Besolí, vuit per a Pedro Andrés Ramos i set per a Marta Pineda, Shahe Ohannessian i Josep Colomer.

Publicitat

Seguiu-nos a:

Segueix-nos a

2,799M'agradaAgradda
2,174SeguidorsSeguir

Més llegits