Divendres, 24 Maig 2019

Valverde: “Hi haurà un dia que una dona entrenarà l’equip masculí”

El tècnic del primer equip masculí del Barça creu que el futbol fa passes perquè les dones tinguin més presència. El president Bartomeu també reconeix la necessitat de seguir lluitant per la igualtat

|

El Barça ha dedicat la jornada del 8 de març a fer visible la seva sensibilitat envers l’esport practicat per dones i el lideratge que algunes d’elles tenen en càrrecs de responsabilitat com la mateixa Maria Teixidor, directiva del club des del 2015 i actualment -i per primera vegada en la història de l’entitat blaugrana- secretària de la junta. Però a banda de l’acte celebrat a l’Auditori 1899 sota el títol de “Barça: femení, plural”, a la Ciutat Esportiva Joan Gamper un altre personatge d’importància ha dedicat uns minuts de la roda de premsa prèvia al partit davant el Rayo Vallecano a valorar el creixement en la representativitat de les dones dins el món de l’esport.

A deu quilòmetres del Camp Nou i sense emmarcar-se dins un acte estudiat al mil·límetre, Ernesto Valverde ha respost esporàdicament a una pregunta realitzada pel periodista de la SER i col·laborador de La República Esportiva, Santi Ovalle. “En el món del futbol en els darrers temps s’estan fent passes importants. I és imparable el fet que la dona tingui més presència”, ha expressat el tècnic blaugrana, que també s’ha referit al futbol masculí: “L’evolució del futbol femení existeix, com ja hem vist en partits a San Mamés, el Wanda o també aquí; i en el futbol masculí també s’està produïnt, amb la presència d’àrbitres dones. I anirà avançant més”.

Publicitat    

En aquest mateix sentit, Valverde no ha descartat la possibilitat que en un futur gens llunyà la banqueta del primer equip masculí del Barça estigui regentada per una dona. “Algun dia hi haurà una dona aquí asseguda que entrenarà l’equip masculí”, ha manifestat l’entrenador barcelonista, que ha relacionat els crits que emplacen els jugadors i les jugadores a posar més collons sobre la gespa simplement a “una manca d’educació”.

Bartomeu admet que es necessita més lluita

El president de Barça no ha defugit l’obligació de reivindicar més esforç i més intensitat en la lluita contra el masclisme i en favor de la igualtat en tots els àmbits de la vida. Josep Maria Bartomeu, que ha inaugurat la jornada a l’Auditori 1899, ha tret pit de “les dues dones directives, un equip femení molt fort i un 44% de treballadores”, però també ha reconegut que “fa falta seguir treballant per arribar a la plena igualtat. Ser més que un club implica tenir una mirada oberta i diferent. Volem escoltar, exposar i tamzbé denunciar”.

Publicitat

Seguiu-nos a:

Segueix-nos a

2,799M'agradaAgradda
2,174SeguidorsSeguir

Més llegits