Dimarts, 20 Agost 2019

Aitor Elizegi, el nou president independentista de l’Athletic: “Vull un Euskadi-Espanya”

El nou màxim mandatari del club basc aposta per una selecció d'Euskadi reconeguda internacionalment i admet el seu sentiment independentista

|

De manera sorprenent, l’empresari hosteler Aitor Elizegi s’ha fet amb la llotja presidencial de l’Athletic Club de Bilbao. En les eleccions celebrades dijous passat, el cuiner es va imposar al candidat favorit, l’economista Alberto Uribe-Echevarría, continuïsta de la junta directiva anterior presidida per Josu Urrutia, per només 85 vots de diferència, però va aconseguir capgirar les enquestes i acabar amb l’anterior manera de gestionar l’entitat.

Elizegi, en la seva primera entrevista com a nou president del conjunt biscaí, ha deixat clara la seva tendència política i els seus desitjos per al País Basc i per a la selecció nacional. “Trobo a faltar aquell Euskadi-Espanya. Seria un partit preciós. Mentrestant, m’agradaria veure Euskadi a l’Eurocopa. M’és igual els que s’enfadin. Això no treu que un Euskadi-Espanya també us agradaria veure’l a vosaltres”, va dir a la Cadena SER.

Publicitat    

El nou president de l’Athletic insisteix en la voluntat de tenir una Euskadi internacionalment reconeguda participant en tornejos oficials: “No puc negar aquest camí, per a nosaltres seria bonic. Pensem que aportaríem a Europa aquesta manera d’entendre el futbol”. A més, Elizegi no veu problema perquè Euskadi i Espanya competeixin de manera separada. “Seria compatible conviure ambdues seleccions”, manifesta.

Preguntat per la indepèndència del País Basc, el màxim mandatari del club blanc-i-vermell té clara la seva posició. “És nacionalista basc. Independentista també?”, li pregunta el periodista. “Està molt a prop d’aquell nacionalisme que considera que podem conviure al nord i al sud”. El periodista insisteix: “Entenc que és independentista”. “Entén bé, dins de les regles del joc, entén bé”.

Publicitat

Seguiu-nos a:

Segueix-nos a

2,831M'agradaAgradda
2,335SeguidorsSeguir

Més llegits