Divendres, 28 Febrer 2020

El Govern explica que certs membres de Boixos Nois segueixen entrant al Camp Nou

Miquel Buch explica que alguns radicals accedeixen a l'estadi amb el seu abonament, però també especifica que estan controlats i que tenen prohibit agrupar-se. El club admet la situació, però especifica que cap d'ells té antecedents

|

Els Boixos Nois segueixen entrant al Camp Nou. Aquesta és la realitat expressada pel Conseller d’Interior, Miquel Buch, arran d’una pregunta formulada pel grup parlamentari d’Units Podem al Parlament de Catalunya. Això sí, ho fan per separat i sense la possibilitat d’agrupar-se en cap sector del camp. Tampoc dins l’Espai d’Animació, on els més radicals tenen l’entrada prohibida pels Mossos d’Esquadra des que el Barça decidís tirar endavant la grada.

Segons explica Buch, en una resposta publicada a la pàgina 36 del Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya número 224, el club blaugrana encara manté -sense reconeixement oficial- al voltant d’uns 150 afeccionats radicals, cent dels quals pertanyen al grup Boixos Nois, mentre que els altres 50 formen part de la facció més jove dels mateixos Boixos anomenada Cachorros. Cal recordar que un gos de la raça buldog forma part del logo del grup.

Publicitat    

El conseller expressa que, tot i que “alguns membres accedeixin a l’estadi perquè disposen de la condició d’abonats, estan sotmesos a control policial i de seguretat privada per evitar que es produeixin concentracions de persones d’aquests grups i per tal que es mantinguin a les localitats que tenen assignades”. És a dir, alguns Boixos Nois entren al Camp Nou, però ho fan controlats pels cossos de seguretat i sense la possibilitat d’agrupar-se.

En una consulta realitzada per La República Esportiva, el Barça admet que alguns radicals disposen d’aquest abonament i d’aquest accés, però remarca que “en cap cas poden entrar a l’Espai d’Animació perquè els membres del grup no ho tenen permès”, a la vegada que els Mossos veten qualsevol afeccionat no adherit a cap dels cinc grups presents en la grada: Creu de Sant Jordi, Almogàvers, Nostra Ensenya, Front 532 (antics Supporters Puyol) i Supporters Barça. El club insisteix en un aspecte que considera “imprescindible” per entendre la situació: “aquests afeccionats poden entrar perquè no tenen cap antecedent policial.”

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Seguiu-nos a:

Segueix-nos a

2,820M'agradaAgradda
2,338SeguidorsSeguir

Opinió