Dimarts, 20 Agost 2019

Entitats esportives catalanes assisteixen a Brussel·les a una jornada sobre el programa Erasmus+ Sport

La Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física i una quinzena d'entitats catalanes assisteixen a Bèlgica a una jornada informativa sobre el programa

|

La Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGE), al costat d’una quinzena d’entitats esportives catalanes, ha estat present en la 6a jornada Info Day d’Erasmus+ Sport, organitzada per l’Education, Audiovisual and Culture Executive Agency (EACEA) de la Comissió Europea (CE), que ha tingut lloc a Brussel·les i que, com cada any, ha servit per conèixer les novetats de la convocatòria d’ajuts europeus del programa Erasmus+ Esport 2014-2020 per aquest 2019.

La SGE, un dels organismes de la Generalitat implicat en el desenvolupament del programa Erasmus+ des del 2014, ha estat representada pel subdirector general d’Activitats Esportives i Infraestructures del CCE, Oriol Marcé, i la responsable en matèria de gènere i programes esportius transversals de la mateixa institució, Blanca Nualart.
Al costat d’assistents de tota Europa, la delegació catalana estava formada pels següents representants catalans d’administracions locals, universitats, clubs esportius, federacions esportives, consells esportius i departaments de la Generalitat: l’INEFC de Lleida, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament, el Servei d’Esports de la Diputació de Barcelona, les federacions esportives de Futbol, Esports d’Hivern, Piragüisme, Activitats Subaquàtiques, Korfbal i Judo, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), el Consell Esportiu del Pla de l’Estany, la Fundació del Futbol Club Barcelona i el Club Balonmano Granollers. Tots ells han pogut compartir les experiències d’altres projectes a Europa i crear xarxa establint contactes per a la cerca de socis.
La sessió ha constat de dues parts diferenciades. Durant el matí, després de la benvinguda institucional del comissari d’Esports, Tibor Navracsis, el cap de la Unitat d’Esport de la Comissió Europea, Yves Le Lostecque, juntament amb el seu equip, ha presentat les característiques generals del programa d’enguany, a través d’una taula rodona sobre les lliçons apreses i les prioritats polítiques, i d’una ponència sobre els principals aspectes administratius i financers a tenir en compte en la presentació de propostes. A la tarda, s’han ofert tres tallers de treball específic per aprofundir en les temàtiques del finançament, petites associacions de col·laboració i procés d’avaluació.
 
Enguany, la CE presenta ajuts per valor de 48,6 milions d’euros destinats a les 3 tipologies de col·laboració establertes: petites associacions que han de comptar amb un minin de 3 organitzacions de diferents països; associacions de col·laboració, amb un mínim de 5 organitzacions, i esdeveniments d’entitats sense ànim de lucre, amb un mínim de 14 entitats. Està previst que el pressupost a destinar-hi l’any vinent dobli l’actual, la qual cosa obre una oportunitat encara més gran per a les entitats esportives catalanes de presentar projectes amb opció de finançament. El termini per presentar els formularis de sol·licitud electrònica de la convocatòria 2019 és el 4 d’abril, a les 12.00h.
58 projectes amb accent català
 
Convé recordar que els organismes de la SGE participen actualment en diverses iniciatives Erasmus+. Així el Consell Català de l’Esport és soci de dos projectes: el projecte de bona governança “BIG4SPORT”, i el projecte dins l’àmbit educatiu “W4AL: Walk for all for live”, mentre que el CAR de Sant Cugat i l’INEFC també forma part d’altres projectes de caràcter europeu.
L’any 2018, la Comissió Europea va estimar 12 dels 19 projectes esportius catalans presentats a Erasmus+. D’aquests, les entitats del país en lideren 6 i són sòcies en 6. Des de l’arrencada del programa l’any 2014, dels 78 projectes amb participació catalana que optaven a rebre finançament, 58 (19 com a líders i 39 com a socis) han aconseguit el suport dels fons europeus, cosa que representa més d’un 74 per cent d’èxit.
El programa Erasmus+Sport està impulsat per abordar amenaces transfrontereres per a la integritat de l’esport (dopatge, compra de partits i violència, intolerància i discriminació), per promoure i donar suport a la bona governança en l’esport i a les carreres duals dels esportistes, així com per fomentar el voluntariat esportiu, la inclusió social, la igualtat d’oportunitats i la consciència de la importància de l’activitat física com a millora de la salut, a través de l’increment de la participació i la igualtat d’accés a l’esport per a tothom.
Aquest finançament europeu està permetent als agents esportius treballar per la projecció internacional de l’esport català i per a la millora i creixement dels clubs, institucions i la resta d’entitats i organismes que fan rutllar el sector esportiu de Catalunya.
Publicitat

Seguiu-nos a:

Segueix-nos a

2,831M'agradaAgradda
2,335SeguidorsSeguir

Més llegits