Dimarts, 23 Juliol 2019

Illarramendi, capità de la Reial Societat, signa un manifest contra el judici del procés

El capità de la Reial Societat es posiciona i defensa la llibertat dels presos polítics catalans jutjats a Madrid per la convocatòria del referèndum

|

El capità de la Reial Societat, Asier Illarramendi, ha signat un manifest, juntament amb 68 personalitats més, per demanar l’alliberació dels presos polítics catalans i la suspensió del judici que se celebra a partir d’aquest dimarts al Tribunal Suprem. L’exjugador del Reial Madrid s’ha posicionat amb claredat, en els darrers anys, a favor del dret d’autodeterminació no només de Catalunya, sinó també del País Basc, del qual n’és un ferm nacionalista.

En el manifest, anomenat Gure Esku Dago, els sotasignants defensen la llibertat de vot i el dret a decidir dels pobles, concretament el dut a terme pel poble català en el referèndum d’independència de l’1 d’octubre del 2017 i que va suposar l’inici del procés judicial contra els polítics i activistes del Principat.

Publicitat    

El text demana “la immediata posada en llibertat dels líders socials i polítics sobiranistes catalans empresonats, en tant que considerem injust el seu empresonament”. També exigeix “l’anul·lació de les vies d’excepcionalitat jurídica, judicial i processal, posant fi a totes les causes relacionades amb la celebració del referèndum de l’1 d’octubre del 2017″.

El tercer punt del manifest reclama “una crida al diàleg i a la negociació perquè sigui possible una solució política basada en el respecte a la voluntat de la ciutadania i als valors democràtics. S’ha d’obrir un camí a la solució política, sobre la base de la qual la ciutadania pugui decidir lliurement i democràtica el seu futur”.

Publicitat

Seguiu-nos a:

Segueix-nos a

2,829M'agradaAgradda
2,322SeguidorsSeguir

Més llegits