Dilluns, 16 Setembre 2019

La CUP duu l’Espai Barça als tribunals

El grup municipal presenta un recurs contenciós administratiu per frenar l'obra i demana que el nou espai sigui 100% públic

|

La CUP no vol sentir a parlar d’especulació urbanística. El grup municipal CUP-Capgirem Barcelona ha explicat, aquest dimecres, els motius pels quals ha decidit dur el projecte de l’Espai Barça davant el Tribunal Contenciós Administratiu, entenent que la modificació del Pla General Metropolità aprovat per l’Ajuntament de Barcelona només beneficia el club en detriment dels veïns.

Per a la CUP, el nou Camp Nou i els edificis que l’envoltaran s’han dissenyat “sense tenir en compte les necessitats de les veïnes”, que es veuran afectades per la construcció d’un hotel nou. “No entenem que zones de vial i la zona esportiva es puguin reconvertir en zones comercials d’acord amb la Llei d’Urbanisme de Catalunya”, ha explicat Marc Faustino, conseller del grup municipal al districte de Les Corts.

Publicitat    

“És el Barça qui hauria de cedir espai públic i no considerar un equipament privat com espai públic. Ens posicionem en contra d’aquesta modificació i considerem que cal aturar-la per no respondre a les necessitats del barri”, ha expressat Eulàlia Reguant.

A més, la mateixa CUP considera que part de l’Espai Barça ha de passar a ser de propietat pública. “El club ha cedir l’espai resultant de l’enderrocament del Palau Blaugrana i la Pista de Gel a la ciutat i que l’Ajuntament de Barcelona n’ha de tenir la propietat, ha de ser un espai 100% públic”, manifesta el grup municipal, que també demana la cessió al barri de la Masia de can Planes.

Al costat de la Federació d’Associacions de Veïns

Actualment, aquest mateix projecte urbanístic compta ja amb un altre recurs, el presentat per la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) en representació de les associacions afectades pel projecte, la Coordinadora de Les Corts i els veïns de Zona Universitària i Mejía Lequerica. Segons la FAVB, “el pla fa trampes. Part de l’equipament esportiu es transforma en un verd que realment no existirà, perquè s’utilitzarà pels edificis d’oficines i l’hotel”. El passat 24 d’abril, la seva presidenta, Ana Menéndez, va assegurar que “presentarem un recurs contenciós administratiu al jutjat. Acusem l’administració de no complir la seva pròpia normativa”.

Publicitat

Seguiu-nos a:

Segueix-nos a

2,830M'agradaAgradda
2,322SeguidorsSeguir

Més llegits