Dimecres, 19 Febrer 2020

La Generalitat i la UFEC apropen postures amb la Llei de l’Esport

Segons fonts del Govern, el text definitiu pot quedar acordat durant el primer trimestre del 2019 per tal de ser presentat davant el Parlament

|

És una evidència que l’esport català necessita una nova legislació. Un model que s’adequï al ja ben entrat segle XXI, a les noves exigències de la població, dels clubs, les associacions, les entitats, els consells esportius i escolars, les federacions o les agrupacions. Tots els actors volen sortir representats i beneficiats d’una Llei de l’Esport que no evoluciona des de fa 18 anys, que s’ha fet major d’edat.

També és una evidència, admesa per les parts, que la proposta inicial del Govern de la Generalitat i la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) presentada per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) eren a anys llum de coincidir en el moment d’asseure’s a negociar. El Govern advoca per la cooperació públic-privada del nou model, mentre que la UFEC desitja -a través del més de 50.000 signatures aconseguides fins ara- que el text definitiu cedeixi l’execució de les polítiques, sempre cuinades a Palau, al sector privat.

Publicitat    

Ara bé, el pas del temps i la bona voluntat de les parts de trobar un acord ha fet que la Secretaria General de l’Esport i la UFEC vagin apropant postures. Fonts del Govern català expliquen a La República Esportiva que “s’està avançant en un text de consens que pugui ser ben acceptat pel sector, així com també pugui aconseguir majories al Parlament”. Segons ha pogut saber aquest diari, la idea de la Generalitat és tenir la nova Llei de l’Esport a punt durant el primer trimestre del 2019 per tal de tramitar-la i dur-la a l’hemicicle per ser aprovada.

El Govern de Quim Torra s’ha reunit amb bona part del sector -incloent la UFEC-, com la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), el Col·legi de Professionals de l’Activitat Física i l’Esport (COPLEFC) o, fins i tot, la Federació de Municipis de Catalunya per tal d’escoltar les seves propostes i exposar les línies mestres de la Llei plantejada per la Secretaria General de l’Esport. A la vegada, la UFEC també ha apropat la seva ILP a totes les federacions, que veuen amb bons ulls la idea formulada pel seu president Gerard Esteva.

“Puc certificar que comencem distanciats amb la UFEC i que ens hem anat apropant perquè el text s’ha d’aprovar amb majoria”, admeten fonts de la Generalitat, que situen una línia vermella en un punt molt concret de la negociació: “S’ha de treballar per un text de cooperació públic-privada i no tan liberal i privatitzador”. Ara bé, les parts s’estrenyen les mans i avancen plegats per tal de tenir la Llei preparada en un període de temps breu, tal i com també expliquen des de la UFEC a La República Esportiva. “La comissió avança bé, tocant tema per tema i arribant a punts d’acord. Volem un sector que tingui normes i estructura per abordar els propers deu o quinze anys”, conclouen.

Publicitat

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Seguiu-nos a:

Segueix-nos a

2,821M'agradaAgradda
2,335SeguidorsSeguir

Opinió