Diumenge, 15 Desembre 2019

La Policia Nacional patina a l’Himàlaia

Un agent de la PN desplega una bandera franquista al cim Mera Peak i el cos el felicita assegurant que és la muntanya més alta

|

Ningú no nega les capacitats esportives de l’alpinista asturià (i Policia Nacional) Guillermo Rogel, capaç de fer el cim del Mera Peak, de 6.470 m., a l’Himàlaia. El que passa és que, (vegeu el tweet adjunt de la PN), se li atribueix haver pujat “el pico més alto del Himalaya” quan qualsevol alumne de l’ESO sap que el pic més alt de l’Himàlaia, i a més del planeta, és l’Everest, de 8.848 m.

Publicitat    

Per ser precisos, el Mera Peak és la cota més alta de l’Himàlaia que es pot assolir amb llicència de trekking… i no pas el cim que queda gairebé 2.378 m més amunt. Per fer-nos una idea, la Roca del Mig del Cadí (Alt Urgell) fa 2.388,9 m i/o el Pedró dels Quatre Batlles, al Port del Comte (Solsonès) fa 2.386,5 m. Tot això li faltava per pujar, si volia arribar al cim del món.

Una precisió important cal fer, que al tweet que adjuntem no que da clar. L’alpinista està mostrant la bandera FRANQUINA, del “concejo” de El Franco, un municipi d’Astúries, d’on ell és fill, i aquesta ensenya no té cap relació amb l’antic règim, com han fet molt bé d’aclarir-nos des de la regidoria de cultura i turisme d’aquest municipi.

Publicitat  

Seguiu-nos a:

Segueix-nos a

2,819M'agradaAgradda
2,311SeguidorsSeguir

Més llegides