Dimecres, 6 juliol 2022

Lambán reclama que l’esquí alpí es disputi a l’Aragó en comptes de la Molina- Masella

Aragonès li respon: "No contemplem una opció que no sigui l'acord que vam arribar fa una setmana"

|

El sainet dels Jocs Olímpics ha tingut una mica de concreció quan el president aragonès, Javier Lambán, que no el català malgrat es digui Aragonès, ha declarat obertament que vol el tall del repartiment de les disciplines olímpiques, o sigui l’esquí alpí, i no pas solament el farciment de les altres especialitats.

Així, el president de l’Aragó (dit d’aquesta manera ens aclarirem millor) ha reclamat aquest dimecres que les proves d’esquí alpí es disputin al pirineu aragonès en comptes de la Molina-Masella, tal com està previst en l’acord tècnic sobre el repartiment de disciplines de la candidatura per als Jocs d’hivern 2030. Lambán ja va avançar ahir que no firmaria aquest acord avalat pel Comitè Olímpic Espanyol (COE) i el Govern, i que presentarà una proposta alternativa sobre el repartiment de les proves. “Les estacions aragoneses reuneixen els mateixos requisits que les catalanes per fer la prova reina que és l’esquí alpí. Situar l’esquí alpí a Catalunya no és una decisió tècnica, és política”, ha insistit Lambán en declaracions als periodistes.

Segons “l’acord tècnic”, Catalunya es quedaria amb l’esquí alpí, que inclou descens i eslàlom (La Molina-Masella), snowboard i freestyle (Baqueira Beret) i l’esquí de muntanya que apunta a Boí Taül, tot i que no s’ha pres una decisió definitiva. I a l’Aragó tindrien lloc les modalitats de biatló i esquí de fons (Candancú). Precisament, Lambán es queixa que només una estació del pirineu aragonès acolliria proves dels Jocs d’hivern per al 2030.

D’altra banda, les proves relacionades amb el gel també quedarien repartides. L’hoquei gel es disputaria a Barcelona, segurament al Palau Sant Jordi. I Saragossa acolliria el patinatge artístic mentre que el cúrling es faria des de Jaca.

RESPOSTA DEL PRESIDENT ARAGONÈS, EL CATALÀ
El president del Govern català (millor dir-ho així que altrament és un embolic) ha respost Lambán assegurant que “No contemplem una opció que no sigui l’acord que vam arribar una setmana”. Per a Pere Aragonès, a “l’acord tècnic” amb l’Aragó s’hi ha arribat a través d’un “comitè tècnic que ha estat treballant durant setmanes i nosaltres hi tenim plena confiança”. En aquesta línia, ha apel·lat al Comitè Olímpic Espanyol (COE) perquè expliqui “com haurà de continuar” la candidatura després de les declaracions de Lambán.

Aragonès ha assegurat que fins al moment no hi ha hagut “cap comunicació” amb l’executiu de l’Aragó. Ara bé, el president de l’executiu català també s’ha mostrat favorable a “no incrementar la discussió” i “posar-hi solucions”. Amb el COE el contacte és “permanent”, ha dit Aragonès. Malgrat tot, el president de l’executiu ha assegurat que el Govern no té cap altre pla més enllà de l'”acord tècnic”, que el COE ja va oficialitzar dilluns. “No entraré en especulacions de debats que no s’han produït”, ha dit Aragonès. “Sempre es pot estirar una mica més, però quan s’arriba a un acord és per mantenir-lo”, ha afegit.

L’àmbit territorial de la consulta s’anunciarà “en els pròxims dies”
En un acte a la Creu Roja, Aragonès també ha assegurat que “en els pròxims dies” s’anunciarà l’àmbit territorial de la consulta sobre els Jocs d’Hivern. Aquest és un dels temes que ha portat discrepàncies entre els diferents partits, sobretot per si cal incloure les sis comarques de l’Alt Pirineu i Aran, Ripollès, Berguedà i Solsonès. “La importància del projecte està per sobre de dubtes i discrepàncies”, ha apuntat Aragonès.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,314SeguidorsSeguir

Opinió