Dilluns, 24 Febrer 2020

L’Espanya-Israel de waterpolo, al CAR de Sant Cugat

La CUP-Capgirem Barcelona aconsegueix que el partit de la Lliga Mundial no es disputi en una piscina municipal de la capital catalana i es traslladi a Sant Cugat

|

Aquest dimarts s’havia de disputar a la Piscina Sant Jordi un Espanya-Israel de waterpolo, corresponent a la segona jornada de la Lliga Mundial. La polèmica, però, ha envoltat un partit marcat per la negativa de la CUP-Capgirem Barcelona a la presència de la selecció israeliana en un emplaçament públic de la ciutat per motius estrictament polítics.

Les pressions i la campanya realitzada per la CUP ha colpejat l’organització del partit i, finalment, el duel oficial de les seleccions absolutes femenines es disputarà al CAR de Sant Cugat. Això sí, serà amb la presència de públic, tal i com ha decidit la Federació Internacional de Natació. El Centre d’Alt Rendiment esportiu és l’espai de concentració de la selecció espanyola de waterpolo en els dies previs a aquest enfrontament. Dies abans, entitats propalestines ja van aconseguir traslladar el partit de Molins de Rei a Barcelona, localització que finalment tampoc serà la definitiva.

Publicitat    

La CUP-Capgirem Barcelona va ser contundent a l’hora de criticar la presència de la selecció israeliana a la ciutat. “Les seleccions esportives són eines de construcció nacional i, en el cas d’Israel, es tracta d’una construcció nacional forjada amb sang i foc en territori colonitzat”, va expressar Eulàlia Reguant. “No entendríem que l’Ajuntament de Barcelona accedís a posar a disposició d’aquest estat genocida un equipament municipal”, va etzibar la regidora.

La comunitat jueva també s’ha fet sentir posant el crit al cel pel boicot a la selecció israeliana. “Contra el racisme, la xenofòbia i l’antisemitisme, donem suport a la selecció israeliana de waterpolo femení. Fem que juguin a casa!”, va piular l’Associació Catalana d’Amics d’Israel.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Seguiu-nos a:

Segueix-nos a

2,815M'agradaAgradda
2,341SeguidorsSeguir

Opinió