Dilluns, 24 Febrer 2020

Macrooperació de la Guàrdia Civil contra les apostes il·legals en partits de tennis

La policia ha detingut fins a 15 persones, entre elles tennistes professionals

|

La Guàrdia Civil ha dut a terme una operació sota la coordinació de l’Audiència Nacional en què s’investiguen 83 implicats per arreglar apostes esportives online. S’ha detingut 15 persones, entre les quals es troben els caps de l’organització, i se n’investiguen 68 més.

Segons la Guàrdia Civil, entre les 83 persones implicades hi ha 28 tennistes professionals, entre detinguts i investigats. Un dels tennistes, Marc Fornell, va participar en l’últim US Open. L’operatiu ha estat coordinat pel Jutjat Central d’Instrucció número 5 de l’Audiència Nacional.

Publicitat    

L’Institut Armat ha informat aquest dijous del balanç de l’operació ‘Bitures’, iniciada el passat mes d’octubre, en què dona per desmantellada una organització delictiva dedicada a subornar tennistes professionals de les categories ITF Futures i Challenger per, posteriorment, coordinar la realització massiva i simultània d’apostes esportives, segons s’havia pactat amb el tennista corromput.

L’operació es va iniciar arran de la denúncia que van interposar els responsables de la Tennis Integrity Unit (TIU), organisme anticorrupció de caràcter internacional responsable de vetllar per la integritat en el món del tennis.

A partir d’aquesta denúncia, els agents van centrar la seva investigació sobre un tennista català, aconseguint deslligar el complex entramat que havien teixit. Per aconseguir els seus objectius, l’organització criminal va usurpar milers d’identitats de ciutadans amb les quals realitzaven les apostes, vinculant les mateixes a comptes d’apostadors i moneders electrònics on revertien els guanys obtinguts amb la finalitat d’emmascarar la seva veritable identitat i no tributar a la Hisenda espanyola pels diners obtinguts fraudulentament.

Participació d’Armenis

Un grup d’individus armenis es valien d’un tennista professional que era el nexe entre ells i la resta dels membres de la xarxa. Una vegada que aconseguien el suborn, els membres de nacionalitat armènia es desplaçaven als llocs on es disputaven els partits amb la finalitat de comprovar i assegurar-se que el tennista complia amb el prèviament pactat aprofitant-se, segons la Guàrdia Civil, “de la seva imponent corpulència”.

Així mateix, donaven l’ordre que s’efectuessin les apostes esportives en diversos punts d’àmbit nacional i internacional. Els agents han constatat que l’organització venia operant almenys des de febrer de 2017, calculant que han pogut generar uns beneficis milionaris amb l’operativa descrita.

Durant l’operació s’han realitzat 11 registres domiciliaris simultanis en nou províncies espanyoles -incloses catalanes-, en què s’han intervingut 167.000 euros en efectiu, una arma curta, prova documental de les identitats usurpades, més de 50 dispositius electrònics, ordinadors, peces de joieria i bosses (invertien els guanys en objectes de luxe), nombroses targetes de crèdit de moneders electrònics on s’acumulaven els ingressos i cinc vehicles d’alta gamma.

S’ha procedit al bloqueig i intervenció dels saldos de 42 comptes bancaris dels investigats, diversos immobles i saldos de nombrosos comptes corrents associats a moneders electrònics on acumulaven importants sumes de diners.

Els ara detinguts transferien els diners entre diversos comptes per finalment acumular-lo en comptes sota el seu control, sempre sota identitats usurpades. Se’ls atribueix responsabilitat penal pels delictes d’integració en organització criminal, corrupció entre particulars (àmbit esportiu), estafa, blanqueig de capitals, tinença il·lícita d’armes i usurpació d’identitat.

La Guàrdia Civil ha recordat que les apostes per Internet són un fenomen en auge que mou grans sumes de diners, especialment les relacionades amb l’àmbit esportiu, sent la investigació de les activitats delictives relacionades amb el joc una prioritat per a les Forces de Seguretat. Assenyala que “centenars de persones” han estat perjudicades perquè la xarxa desmantellada els usurpava la identitat i apostava en el seu nom sense tributar davant la Hisenda Pública els guanys generats.

L’operació ha estat portada a terme per agents pertanyents a l’Equip de Delictes Econòmics de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de la Guàrdia Civil de Madrid, comptant amb la col·laboració de membres de l’Oficina Europea de Policia (EUROPOL), així com de la Direcció General d’Ordenació del Joc del Ministeri d’Hisenda.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Seguiu-nos a:

Segueix-nos a

2,815M'agradaAgradda
2,341SeguidorsSeguir

Opinió