Dimecres, 19 Febrer 2020

Neymar Jr, un serial digne de Netflix

El futbolista i el Barça signen una de les grans novel·les televisives del món del futbol, un thriller polític amb altes dosis de traïció i redempció

|

Mai abans en la història del Barça un futbolista havia estat capaç d’allargar i dividir la seva intervenció en un reguitzell de capítols dotats de la tensió característica que defineix els thrillers. Neymar Jr i el Barça viuen el seu particular House of Cards, un estira i arronsa que els ha dut a estimar-se i odiar-se a parts iguals, a unir-se i allunyar-se en determinats moments i que, en cas de conveniència política, no dubtaran en aparcar les seves diferències per abraçar-se de nou, amb un punyal a cada mà -no se’n refien l’un de l’altre-, cercant el benefici comú, que no és cap altre que derrotar un rival que es reforça per recuperar la seva posició.

El serial Neymar Jr ho té tot. Amor, odi, diners, fama, èxits, egolatria, traïció i redempció en vuit anys carregats de girs de guió, des de la paga i senyal del 2011, passant per l’avançament del seu fitxatge el 2013, les querelles que els han dut -de moment- a passar quatre vegades pels jutjats i a tenir el club condemnat per frau fiscal, la sonada sortida en direcció el PSG i, actualment, el penediment dos anys després d’haver pres la decisió d’abandonar el vaixell capitanejat per Lionel Messi. Avui encara no se n’ha fet cap pel·lícula, però la relació entre el club barcelonista i el futbolista brasiler disposa de totes les qualitats per confeccionar l’argument d’un film.

Publicitat    

El Barça ha admès recentment que Neymar Jr ha demanat tornar. El vicepresident primer i principal hereu continuïsta, Jordi Cardoner, va ratificar públicament que el davanter vol vestir-se, de nou, amb la samarreta blaugrana. I té intenció de fer-ho tot i les diferències que encara manté amb la junta directiva presidida per Josep Maria Bartomeu i malgrat el rebuig total que va generar en la massa social culer la seva abrupta sortida l’estiu del 2017, quan va pagar la clàusula sense opció a contraoferta i va marxar al PSG a la recerca de l’èxit exclusivament personal i d’un contracte que faria perdre el món de vista a qualsevol.

No feia ni un any que havia renovat amb el Barça, amb qui s’havia compromès quatre anys més a canvi d’un augment de sou i al cobrament d’una prima de 40 milions d’euros dividida en dos pagaments: un d’inicial, de 14 milions; i una segona part de 26 milions que mai va acabar percebent. Aquest segon ingrés és el que ha dut el Barça i Neymar Jr a enfrontar-se als tribunals on, encara avui, hi concorren agafats de la mà per tal de defensar-se de les acusacions que envolten el fitxatge d’ara fa sis anys. El club català creu que la sortida precipitada mig any després de signar la renovació l’impedeix percebre el 100% d’aquella prima i li reclama 9 milions per danys i perjudicis. Bàsicament, per incomplir el contracte segellat. El jugador i el seu pare, un dels grans actors principals de la trama -juntament amb l’omnipresent André Cury-, consideren que la firma duia implícita la totalitat de la prima i que amb el pagament dels 222 milions de la clàusula ja es va fer efectiva la rescissió legal amb totes les seves conseqüències. El 27 de setembre se celebrarà el judici.

I a l’altra banda, en ple estiu de traspassos i amb el brasiler frisant per tornar a can Barça, l’Audiència Nacional envia a Barcelona el darrer dels procediments judicials relacionats amb el fitxatge. Una bona notícia per al club, per al jugador i pels dos entorns, incloent-hi Sandro Rosell, Josep Maria Bartomeu, Neymar Pai i Nadine Gonçalves -la mare-, que veuen com els tribunals espanyols accepten la petició de trasllat a l’Audiència Provincial de la capital catalana un cas delicat i que torna a posar en l’ull de l’huracà els mètodes utilitzats per convèncer el futbolista de vestir de blaugrana l’estiu del 2013. El fons d’inversió DIS creu que el club blaugrana i els seus dirigents, així com Neymar Jr, van cometre dos delictes que han perjudicat els seus ingressos pel traspàs del jugador al Barça, un de corrupció entre particulars i un segon d’estafa impròpia. L’empresa brasilera, que posseïa el 40% dels drets econòmics de Neymar Jr, està convençuda que el club i el futbolista van dissenyar una trama de contractes per evitar pagar a DIS una quantitat superior als 6,8 milions d’euros abonats.

En els propers mesos, amb Neymar Jr vestit -o no- de blaugrana-, aquests dos processos quedaran resolts. Caldrà veure si es tancaran, de nou, amb pactes perniciosos per a l’entitat catalana o si el Barça serà capaç de superar-los després de reiterar la seva innocència.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Seguiu-nos a:

Segueix-nos a

2,821M'agradaAgradda
2,335SeguidorsSeguir

Opinió