Dimarts, 20 Agost 2019

Sandro Rosell a l’Audiència Nacional, en dotze frases

L'expresident del Barça ha declarat davant els magistrats de la sala penal, acusat de blanqueig de capitals i pertinença a una organització criminal

|

Sandro Rosell ha declarat davant els magistrats de l’Audiència Nacional com a acusat dels delictes de blanqueig de capitals i pertinença a una organització criminal per una suposada trama empresarial destinada a pagar comissions al president de la Confederació Brasilera de Futbol, Ricardo Teixeira, durant els anys 2006 i 2012, per la compra-venda dels drets de la selecció brasilera.

L’expresident del Barça ha deixat clar que és innocent i que posa a disposició tot el seu patrimoni per tal de sortir en llibertat provisional un cop completat el seu interrogatori, una quantitat de diners que ha assegurat tenir, en la seva totalitat, dins del territori espanyol, a diferència de la fortuna que se li imputa a l’estranger, tal i com assegura la Fiscalia. Aquestes han estat les frases més destacades de la compareixença de Rosell a l’Audiència:

Publicitat    

“No vaig prometre pagar cap comissió a Teixeira pel contracte entre ISE i la CBF. No va haver-hi comissions, ni legals, ni il·legals”

“No ho nego, vaig muntar Uptrend a Andorra per raons fiscals. Ja havia decidit presentar-me a les eleccions al Barça i una persona em va dir que anirien per mi. Aleshores, voluntàriament vaig fer la declaració a Espanya”

“Abans d’entrar a la presidència del Barça mai havia tingut una investigació. Des que hi vaig entrar he tingut més de 50 inspeccions d’Hisenda, fins i tot la meva família”

“La meva meitat dels honoraris d’Uptrend els ingressava en comptes privats meus per invertir-los. És fals que els destinés a pagar comissions a Teixeira”

Sobre les comissions a Teixeira: “Com es poden pagar comissions a una persona que et paga més diners a tu, que tu a ell? És de bojos. S’ha de sumar i restar”

“El senyor Besolí tenia com a client el senyor Teixeira. Li demanava que fes inversions. La Fiscalia ven com un delicte les transferències entre empreses”

“Vaig proposar que ISE li prestés els diners avançats al meu amic Shahe Ohanessian, que es fa càrrec de l’empresa. Vaig acabar cobrant l’altra part a mesura que passava el temps”

“Fiscalia diu que jo ja sabia el 2006 que guanyaria les eleccions al Barça i que vendria l’empresa a ISE el 2010. M’encanta que la Fiscalia em vegi tan visionari. Però tan no ho sóc”

Sobre un préstec de 5 milions d’euros de Teixeira: “No el necessitava, però hi havia una promoció immobiliària a Ordino. Jo no tenia tresoreria i va dir que m’ho deixava. I no vaig saber com dir-li que no”

“La Fiscalia diu que els diners que em deixa Teixeira els passem per societats de Besolí i meves per tornar-li a Teixeira. Blanquejar diners blancs? No ho entenc”

“Tot el meu patrimoni està a Espanya. Absolutament tot, excepte el 50% d’un apartament que tinc a Andorra. Durant la meva època a presó, la meva empresa de Londres es va vendre i vaig decidir repatriar els diners a Espanya”

“Sempre que la justícia m’ha reclamat hi he estat. No tinc res a amagar. Sóc innocent. Poso tot el meu patrimoni com a garantia per la llibertat”

Publicitat

Seguiu-nos a:

Segueix-nos a

2,831M'agradaAgradda
2,335SeguidorsSeguir

Més llegits