Dissabte, 24 Agost 2019

Set vegades solidari

El Barça aconsegueix omplir el Camp Nou amb 76.398 afeccionats, després d'una nova diada solidària que confirma el compromís social del club

|

‘Un palomo no hace verano’, deia Johan Cruyff. L’holandès adaptava una de les frases fetes del català, ‘una flor no fa estiu’, per tal de treure ferro a un fet poc habitual que destacava en un dia concret de la temporada. En el cas del Barça actual, ningú pot acusar la junta directiva presidida per Josep Maria Bartomeu de mantenir una postura solidària única per tal d’utilitzar el lema Més que un Club.

La idea va néixer de Jordi Cardoner i ho feu durant el segon any de mandat de Sandro Rosell a la llotja del Camp Nou. El nét de Nicolau Casaus, i directiu més ben posicionat per convertir-se en el candidat continuïsta de l’actual directiva per a les eleccions del 2021, va replantejar els partits de setzens de final de la Copa del Rei, habitualment davant rivals de categoria inferior, i els va convertir en jornades solidàries molt respectables.

Publicitat    

Amb els 76.398 afeccionats presents a les graderies d’un estadi fred, però ple de caliu, ja són més de 400.000 espectadors en set temporades consecutives els qui s’han beneficiat de la brillant proposta d’un club que confirma -any rere any- que va més enllà de la seva funció esportiva. Gairebé mig milió de seguidors pertanyents a col·lectius socials o amb risc d’exclusió social que han pogut gaudir, per un dia i gràcies a la cessió gratuïta dels abonaments dels socis, d’un partit oficial del seu equip preferit.

Davant la Cultural Leonesa, el Camp Nou s’ha il·luminat de felicitat. Gols i futbol alegre, més enllà del descans dels principals titulars i ídols de l’afecció, que han fet somriure desenes de milers de nens i nenes que habitualment no tenen l’oportunitat de presenciar de ben a prop els futbolistes de l’equip més admirat del món. Aquests 76.398 espectadors són, a més, el rècord històric de la Diada del Soci Solidari superant, en més de 9.000 afeccionats, l’assistència de 67.703 espectadors del partit davant el Villanovense del 2015.

Publicitat

Seguiu-nos a:

Segueix-nos a

2,830M'agradaAgradda
2,333SeguidorsSeguir

Més llegits