Dimecres, 26 Febrer 2020

Tsunami Democràtic assegura no haver demanat mai la suspensió del Barça-Madrid

El futbol espanyol està espantat i segueix amenaçant amb sancions o una nova suspensió del matx

|

En el capítol d’avui del Barça-Madrid veurem que al futbol s’estan traslladant les mateixes maneres de fer que es donen en els àmbits socials i polítics. Per un cantó, de la part catalana (Tsunami Democràtic) hi ha la ferma voluntat de dur a terme un potent acte reivindicatiu, com sempre, de manera pacífica i no violenta. I de l’altre, els estaments del futbol espanyol (RFEF, Lliga…) amenaçant amb sancions amb l’únic argumentari d’aplicar la reglamentació de la manera més dura i estricta.

Així, per un cantó, Tsunami ha tornat a deixar ben clar que en cap moment no ha demanat la suspensió del derbi quan, per l’altre, ja hi ha veus que diuen de tornar-lo a ajornar, al gener.

Publicitat    

Així, per un cantó, Tsunami reitera que el que vol és que es pugui exhibir el lema ‘Spain Sit and Talk’ al Camp Nou quan, per l’altre, hi ha veus que diuen de jugar-lo en un altre emplaçament fora de Catalunya.

Així, per un cantó, Tsunami diu que ja té molts aficionats i socis amb entrada que se li han ofert a través de l’app quan, per l’altre, ja s’anuncien sancions de 12.000 € a qui salti al camp i fins a dos anys de tancament del Camp Nou.

Altres moments destacats de l’entrevista feta a Rac1 són que Tsunami diu que encara no han rebut resposta positiva sobre la possibilitat de fer visible al Camp Nou el missatge ‘Spain Sit and Talk’ però continua amb la porta oberta per aconseguir-ho perquè considera que és un missatge ”transversal i majoritari a la societat catalana”.

Fins i tot Tsunami te l’esperança que els jugadors del Barça i del Madrid ”se sumin” a l’acció per fer evident el missatge i que si el partit ja es va anul·lar una primera vegada va ser per la decisió de Javier Tebas. ”Potser és que ell col·labora amb Tsunami perquè no es jugui”

Tsunami Democràtic no creu que hi hagi tensió entre els aficionats del Barça i del Madrid. Després del partit de la setmana vinent, Tsunami mantindrà l’exercici del dret de l’autodeterminació, la llibertat de presos, exiliats i represaliats i l’exercici dels drets fonamentals, en el seu full de ruta. Considera que ”més que avançar” en aquests eixos, l’Estat ha decidit ”tancar files i seguir laminant drets”. Des del Tsunami adverteixen que no es pot impedir que aquests ciutadans segueixin coordinant la seva mobilització de forma no violenta mentre això no canviï.

Per Tsunami, l’estat espanyol té un problema amb les acusacions que s’estan fent al moviment sobre terrorisme, perquè considera que s’investiga ciutadans ”pel fet d’exercir drets que estan reconeguts a la Constitució Espanyola”.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Seguiu-nos a:

Segueix-nos a

2,816M'agradaAgradda
2,337SeguidorsSeguir

Opinió