Diumenge, 15 Desembre 2019

[Vídeo] L’Aràbia Saudita també es queda amb el Rally Dakar

La monarquia saudita fa servir l'esport per blanquejar-se i presentar-se com una societat moderna

|

S’ha presentat el Dakar 2020 que, a partir d’aquest any, es trasllada a l’Aràbia Saudita. És la 42a edició i es correrà del 5 al 17 de gener.

Publicitat    

Després de l’Àfrica, on va néixer (i d’aquí el nom del ral·li que acabava al llac rosa de Dakar, al Senegal), per raons de seguretat va passar a Sud-amèrica. A l’edició del 2019 ja va caldre retallar-ne la durada i restringir-ho al Perú, i ara fa un segon salt, a la península aràbiga.

Ha de ser difícil resistir-se a les ofertes que la monarquia saudita deu fer, especialment quan un esdeveniment com el Dakar no passa pel seu millor moment. Fa quatre dies s’anunciava que la supercopa d’Espanya també se celebraria allà i al president de la Federación Española se li va escapar: “O íbamos allí o la Supercopa se moría“.

Aràbia Saudí segueix essent dels règims més retrògrads del món en àmbits com els de llibertat de culte o de tracte de les dones i, amb l’esport, malda per homologar-se a cop de talonari. Als que estimem l’esport i els seus valors ens sap greu constatar aquesta utilització que se’n fa.

El que està clar és que no s’estaran de res. El vídeo de presentació és impressionant.

Publicitat  

Seguiu-nos a:

Segueix-nos a

2,819M'agradaAgradda
2,311SeguidorsSeguir

Més llegides