Dilluns, 20 Gener 2020

120è aniversari del Barça. Per molts anys!

El club blaugrana va ser fundat el 29 de novembre de 1899

|

Aquest 29 de novembre, el FC Barcelona cumpleix 120 anys. Joan Gamper, ciutadà suís que feia just un any que havia vingut a Barcelona, comença a organitzar partits de futbol amb altres forans de la ciutat. Aviat en reuneix una bona colla i formalitza la creació del FC Barcelona, el 29 de novembre de 1899, al Gimnàs Solé del carrer Montjuïc del Carme número 5.

Ara mateix, el Barça té uns 180.000 socis (2011), el segon club del món darrere del Benfica i davant del Bayern de Munic, i és un dels equips amb més trofeus del món: 26 Campionats de Lliga espanyola, 30 Copes del Rei, 5 Copes d’Europa, 3 Mundials de Clubs, entre molts d’altres.

Publicitat    

A banda del futbol, el club té de quatre seccions professionals més (bàsquet, handbol, hoquei patins i futbol sala) capdavanteres a les competicions esportives europees de clubs i, el 2016, s’ha professionalitzat i, per tant, afegit a aquesta selecta llista, el FC Barcelona femení.

A part hi ha 11 seccions amateurs en altres disciplines esportives, i una aposta clara per l’aspecte formatiu en l’esport. El futbol base té moltes categories i s’agrupa al complex anomenat “La Masia”, inaugurat el 2011, i que manté aquest nom en record de la masia de Can Planas, ubicada a tocar del Camp Nou, que va acomplir aquesta funció formativa de joves esportistes del 1979 al 2011.

Per tot això i, sobretot per l’arrelament a la ciutat i al país (un 65% de catalans es confessa seguidor del Barça) ha fet fortuna la frase “més que un club” pronunciada el 17 de gener de 1968 per l’aleshores president de l’entitat, Narcís de Carreras, per destacar-ne el paper d’ambaixador i defensor de la cultura i la llengua catalanes. Actualment aquest lema també és aplicable davant tasques de solidaritat i d’ajuda social a infants desfavorits que el club duu a terme arreu del món.

I arreu del món hi trobem unes 1.250 penyes, veritables ambaixades dels valors del club i del país amb uns 165.000 penyistes.

Per molts anys a tots, socis, seguidors i simpatitzant del Barça de tot el món!

Publicitat

Seguiu-nos a:

Segueix-nos a

2,815M'agradaAgradda
2,314SeguidorsSeguir