Divendres, 24 Gener 2020

Adaptarieu els pesos i les mides als esports femenins?

Cal reduir el pes de la pilota, les mides dels camps i les porteries, abaixar les cistelles?

|

A partir d’unes declaracions de Joey Barton, s’ha obert la caixa del trons sobre si els esports femenins han de mantenir els reglaments fixats per als homes o si cal fer algunes adaptacions.

En concret, l’entrenador de futbol i abans jugador del Newcastle i del Manchester City, opina que caldria reduir el pes de la pilota i també les mides de la porteria “Si volem un futbol femení millor, com a esport per a espectadors”

Publicitat    

Fins aquí tenim una proposta simplement professional i tècnica. La qüestió pot complicar-se si s’hi afegeixen valoracions com quan diu: “El futbol femení s’hauria d’ajustar a les dones física i biològicament”, ja que “si segueixen jugant a la mateixa mida que els homes i amb les mateixes regles sempre tindràs un producte inferior.”

“Siguem realistes. La mida d’una pilota de futbol per a un home és una talla 5, diguem que vam canviar la mida per una talla 4 per a dones … ¿algú notaria la diferència? No, però et garanteixo que en termes de físic i rendiment a nivell de passades i el rang de jugades que podrien fer perquè la pilota és més petita s’adaptaria a la seva fisiologia “.

En altres ocasions s’ha parlat d’abaixar la cistella en el bàsquet femení. És evident que molt poques jugadores poden fer esmaixades. Ara bé, això significaria adaptar totes les pistes del món per a què les cistelles es poguessis apujar i abaixar.

I, per l’altre canto de l’argumentari, al tennis mai no s’ha plantejat res i el tennis femení està en un nivell d’igualtat a anys llums d’altres esports.

Què en penseu?

Publicitat

Seguiu-nos a:

Segueix-nos a

2,815M'agradaAgradda
2,318SeguidorsSeguir