Dissabte, 2 juliol 2022

L’Espanyol sol·licita a LaLiga que no hi hagi descensos

Els pericos emeten un comunicat demanant que es mantinguin a Primera

|

L’Espanyol ha emès aquest dilluns un comunicat sol·licitant que no hi hagi descensos ni a Primera ni a Segona divisió. Al·lega que la situació exepcional de la pandèmia de la Covid-19 ha penalitzat “doblement als més damnificats” després que en la recta final de la Lliga no s’ha competit “en les mateixes condicions d’igualtat que abans de la suspensió”. “Tenint en compte tots els condicionants que s’han donat des del retorn a la competició i davant els fets esdevinguts en els últims dies en què diversos clubs han elevat la seva veu per la injustícia i la manca de solucions que s’estan produint, el RCD Espanyol defensa l’eliminació dels descensos aquesta temporada a les competicions tutelades per LaLiga, tal com ha succeït en totes aquelles organitzades per la RFEF. La possible pèrdua d’ingressos que implicaria una decisió d’aquesta envergadura pot compensar-se amb l’ajuda de tots amb diferents fórmules que evitarien el perjudici econòmic dels participants implicats; una de les màximes preocupacions i arguments que ha esgrimit, fins ara, la patronal”, diu el comunicat.

Els pericos subratllen que els sembla “comprensible que es premiï directament una sèrie de situacions” com la de proclamar un campió i les classificacions per les competicions europees, però que li resultava “del tot inasumible que es castigui o penalitzi doblement als més damnificats”.  En aquest sentit, encara que la competició a Primera “s’ha completat”, considera que “les situacions esdevingudes són irremeiablement injustes pel que fa a l’aspecte esportiu, ja que en aquest final de lliga no s’ha competit en les mateixes condicions d’igualtat que abans de la suspensió”.

Així, l’Espanyol ha recordat que es va decidir reactivar la competició “per salvar, almenys, gran part dels ingressos de televisió i evitar així una situació econòmica extrema, que hauria provocat la fallida del sector i la pèrdua de molts llocs de treball, i que el Pacte de Viana va ser “un exemple de solidaritat i unió” entre els clubs, però que ara “han aparegut circumstàncies que han impedit que la lliga s’hagi desenvolupat en igualtat de condicions per a tots els participants”.

A tall d’exemple, l’entitat perica es refereix a la darrera jornada de LaLiga SmartBank no es va disputar “de manera unificada” per la suspensió del Deportivo-Fuenlabrada, “el que ha provocat una situació sense una fàcil solució perquè pot afectar a tercers equips”, o al fet de jugar a porta tancada que ha suposat “un gran perjudici per a tots els clubs”, encara que opina que “molt més notable” en el seu cas perquè havien de jugar “contra cinc rivals directes per la lluita per la permanència”.

De la mateixa manera, no oblida que tant el València com ells s’han “esforçat per competir amb normalitat”, tot i que ambdòs es veiessin afectats per casos positius per coronavirus “amb les conseqüents afectacions que deixa l’enfermetat durant moltes setmanes”.

D’altra banda, l’Espanyol avisa que “l’impacte econòmic” per culpa de la pandèmia s’extendrà la pròxima temporada. “Si a això se li suma l’efecte econòmic que implica un descens, el càstic acumulat és devastador i injust per als afectats”, asseguren. “La possible pèrdua d’ingressos que implicaria una decisió d’aquesta envergadura pot compensar-se amb l’ajuda de tots amb diferents fórmules que evitarien el perjudici econòmic dels participants implicats; una de les màximes preocupacions i arguments que ha esgrimit, fins ara, la patronal”, ha sentenciat el conjunt català.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,316SeguidorsSeguir

Opinió