Divendres, 24 Gener 2020

Al futbol la justícia tampoc no és igual per a tothom. Reial Societat 2 – Barça 2

Robatori a Anoeta en deixar d'assenyalar un penal a favor del Barça més clar que l'assenyalat abans en sentit invers

|

Avui la foto no és per a la picadeta de Griezmann ni pel remat oportú de Suárez ni per una mà salvadora de Ter Steguen sinó per a l’àrbitre, Alberola Rojas, de Ciutat Reial, que assenyala un rigorós penal a Busquets en el minut 10 per agafar de la samarreta a un atacant rival i deixa d’assenyalar penal a una jugada molt similar quan Piqué cau dins de l’àrea rival, agafat igualment per la samarreta i amb l’agreujant que no és un sinó dos jugadors de la Reial que el fan caure.

Ningú no havia protestat massa pel penal fet per Busquets. És d’aquells penals que, vistos per la televisió i ara més amb el VAR, no hi ha massa res a dir sinó que és estricte. Però si aquest era el llistó, el del darrer minut, fet a Piqué com a atacant, ha estat doblement flagrant.

Publicitat    

Pel mig d’aquestes dues accions hi ha hagut un partit vibrant, obert, jugat a l’atac i amb alternatives, tant en el joc com en el marcador, i s’hagués pogut fer aquesta crònica partint del tòpic de “resultat just”, però, amb la darrera jugada, ara hem de dir que el resultat ha VARiat per la VARiabilitat del criteri arbitral i la tan diferent VARa de mesurar, tant de l’àrbitre (o millor dit de l’arbitrari) que d’un inexistent VAR que ha VARat en l’aplicació del reglament o, simplement en mantenir un mateix criteri a les dues àrees.

A la primera jugada traient de porteria, Ter Stegen ha xutat en llarg demostrant que la consigna era “pilotes ben lluny d’aquí” i que es renunciava a fer l’habitual futbol control posicional, demostrant una certa por escènica en un camp difícil en els darrers anys.

Bones notícies hi havia amb el retorn dels dos laterals, Jordi Alba i Semedo, que s’han partit els minuts, amb l’entrada el portuguès en el minut 73. Els falta rodatge però ja els tenim aquí.

Havent marcat Oyarzábal en el penal del minut 10, el Barça ha sabut remuntar, empatant a les acaballes de la primera part (Griezmann, en el 38) i posant-se al davant just entrada la segona (Suárez, en el 48) i han vingut uns minuts en què el tercer gol semblava fruita madura amb Piqué sumant-se a l’atac i rematant a gol en el minut 57, però un defensor ha pogut treure la pilota a temps.

Amb el nou empat de la Reial, en un refús desafortunat de Ter Stegen que deixa el cuir a peus d’Isak, aleshores és a l’inrevés: la Reial s’envalenteix i es tem pel tercer gol local.

En els darrers minuts del matx, apaivagat el furur basc, i amb la por de perdre el punt que cada equip té, arriba una apretadeta final del Barça, que propicia la jugada del robatori.

Ja no s’hi pot fer res. El Barça ha passat per Anoeta i n’ha tret un empat. Ara, en Alberola Rojas, ha de passar una revisió ocular que determini perquè hi veu tan bé en una àrea i tan malament en l’altra.

I dimecres, més Reial! Visca la República!

 

Publicitat

Seguiu-nos a:

Segueix-nos a

2,815M'agradaAgradda
2,318SeguidorsSeguir