Dimarts, 31 Març 2020

El Barça no descarta un ERTO per als seus treballadors, incloses les plantilles professionals

Us imagineu Messi i companyia cobrant de l'atur?

|

Avui hi havia reunió de la Junta del club blaugrana centrada en els aspectes econòmics de la cris provocada per la pandèmia del coronavirus i, segons avança el diari Sport, el Barça es planteja engegar un ERTO, un expedient de regulació temporal d’ocupació, per a la setmana vinent.

El volum econòmic del club i el prossupost anual, 1.000 milions d’euros per a aquesta temporada, són dels més grans de l’esport professional, però, paralel·lament, la “nòmina” dels seus esportistes professionals també és molt quantiosa i representa el 70% de totes les despeses de l’entitat. Ara, amb l’activitat aturada, els ingressos baixaran molt i ràpidament.

Publicitat    

L’ERTO permetria suspendre els contractes dels seus treballadors durant un temps limitat amb els empleats anant a l’arur i cobrant el 70% de la base reguladora.

El Barça no s’ha pronunciat encara i no en sabem el detall de la iniciativa. Si la mesura fos per als treballadors de l’estructura del club, costaria entendre que el Barça hagués de recorrer a ajuts públics com l’atur per afrontar aquest nivell de nòmines i, si el detonant fos els sous dels jugadors, se’ns faria molt estrany veure Messi i companyia cobrant de l’atur.

No creiem que aquesta figura de protecció de les empreses i dels treballadors quadri gaire amb la circumstància del club blaugrana. Alguna cosa no ens quadra.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Seguiu-nos a:

Segueix-nos a

2,826M'agradaAgradda
2,329SeguidorsSeguir

Opinió