Dilluns, 24 Febrer 2020

El viver d’estrelles mundials de Bellaterra

A la població vallesana hi ha la seu d'un dels cinc clubs espanyols dedicats als eSports

|

Si hi arribes en cotxe, et dóna la sensació de dirigir-te a la facultat de Periodisme per tornar a començar la carrera a l’Autonòma. Però ràpidament el paisatge canvia i apareixen davant teu un cúmul de cases amb jardí dignes de ser el refugi barceloní de Javier Bardem i Penélope Cruz. També estàs equivocat. Aquí no hi viu ni cap actor ni cap futbolista ni cap cantant. Estem a l’entrada d’un viver, i no precisament de plantes, sinó d’estrelles mundials dels eSports, la disciplina que el 2020 els experts asseguren que arribarà al seu punt àlgid.

“Per a l’Espanyol tindria més impacte jugar un partit de League of Legends davant d’un equip potent de criquet de la Índia que enviar-hi el primer equip de futbol a jugar un amistòs”, va sentenciar a La República Esportiva Laureà Folch, responsable de la secció d’eSports de l’Espanyol. Les competicions de jocs virtuals cada vegada s’estan professionalitzant més, també a Espanya, on ja existeixen cinc clubs dedicats exclusivament a aquest sector. Un d’ells és l’Asus Rog Army, amb seu a Bellaterra, i amb el lema Republic of Gamers al front.

Publicitat    

L’empresa es va crear el 2015, però no va començar a competir fins el 2017. “Cada vegada els premis són més grans en les competicions del FIFA. EA Sports ha encertat amb l’opció Ultimate Team a l’hora de fer negoci i això està provocant que les grans marques apostin molt en aquest sector”, explica Rubén Kensuke Ripoll, ex jugador de FIFA que va arribar a estar entre els cinc millors d’Espanya, i actual director esportiu d’aquest joc a l’ASUS ROG Army. Però a què es dedica algú amb aquest càrrec en els E-Sports? “A fitxar jugadors, a aconsellar-los, a fer d’entrenador, a seguir el seu dia a dia i a preparar els tornejos que disputem, entre moltes altres funcions”.

La gaming house de Bellaterra és, vista des de fora, una àmplia casa de tres plantes amb jardí i piscina. Des de dins, descobreixes que disposa d’una planta principal on hi ha una oficina, un menjador per mantenir reunions o relaxar-se i, fins i tot, un photocall pels dies que hi ha esdeveniments; una planta superior plena d’habitacions destinades als jugadors; i una planta baixa, la joia de la corona, on hi ha una sala hermetitzada amb ordinadors d’última generació i cadires extracòmodes. Les parets de la casa estan plenes de pòsters dels seus jugadors principals, sobretot del passat, en postures dignes de Neymar o Cristiano Ronaldo. A més de competir en FIFA, l’ASUS ROG Army ho fa en una desena de jocs més com el League of Legends, el Counter Strike o el Fortnite.

Ripoll m’ensenya una pissarra en què hi ha escrita la planificació d’un dia a la gaming house dels jugadors de FIFA. Trencant el prejudici, els gamers no es passen tota la jornada jugant -malgrat molts caps de setmana hagin de dedicar una bestiesa d’hores a fer-ho en les competicions-. De fet, el seu entrenador no els deixa que ho facin i els hi té preparades estones dedicades per fer esport, per anar al psicòleg o per esbargir-se a la piscina de la casa. Però no els pot controlar sempre perquè els jugadors només venen a Bellaterra per concentrar-se abans dels tornejos. La resta del temps cadascú viu a casa seva. Ara, l’equip del FIFA de l’ASUS ROG Army ha apostat pel talent nacional. Fa uns mesos no era així i pràcticament tots els integrants procedien de l’estranger.

Hi ha jugadors que se’ls hi han pujat els fums i et tracten de manera despectiva. Són nens que des dels 18 anys s’han acostumat a cobrar 3.000, 4.000 o 5.000 euros al mes i que, moltes vegades, els paren pel carrer perquè seguidors seus els reconeixen”, explica Kensuke. “Però això algun dia s’acaba i no tenen estudis. Les sortides són, o una similar a la que he trobat jo, o fer-se youtubers perquè tenen molts seguidors a les xarxes socials”, afegeix.

En aquest sentit, han arribat a un acord amb Infojobs per treballar conjuntament en l’oferiment de llocs de treball relacionats amb els eSports. Una altra empresa com Movistar, que posseeix el millor equip d’E-Sports d’Espanya, el Movistar Riders, ja està buscant nous perfils professionals per treballar amb ells en aquest sector. “S’aniran obrint moltes portes. És un món on encara està tot per fer i arribarem tant lluny com la nostra imaginació ens permeti“. Per exemple, han tingut reunions amb un banc que els hi proposa trobar una manera de convertir els FIFA Points amb una moneda vàlida per obrir un compte bancari. Però una via d’innovació que l’Asus Rog Army ja té molt avançada és crear un campus que compagini futbol amb eSports. Per fer-ho realitat, està treballant amb el Club Esportiu Mercantil de Sabadell.

Algun club català de futbol professional ha mantingut converses amb els dirigents de Bellaterra perquè gestionin la seva secció d’E-Sports. De moment, no han arribat a bon port.

 

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Seguiu-nos a:

Segueix-nos a

2,815M'agradaAgradda
2,341SeguidorsSeguir

Opinió