Divendres, 24 Gener 2020

Els Mossos faran una contenció específica als quatre punts marcats per Tsunami per al Barça-Madrid

En total es mobilitzaran 4000 efectius entre mossos i seguretat privada

|

En roda de premsa aquest matí, el Conseller Buch, acompanyat pel Comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, ha volgut aportar serenor i normalitat al Barça-Madrid del dimecres 18: “Estem en alerta terrorista nivell 4 sobre 5 i davant d’un esdeveniment esportiu d’alt risc” però tenim “confiança absoluta que els Mossos garantiran el bon funcionament de la jornada”.

Aquestes dues circumstàncies, més la convocatòria de Tsunami Democràtic ha fet decidir de convocar 4.000 efectius entre agents de Mossos i seguretat privada.

Publicitat    

El comissari Eduard Sallent ha distingit dues fases de la intervenció. La primera en un perímetre allunyat del camp, amb especial dedicació als quatre punts marcats per Tsunami. Aquest cordó policial “tindrà porositat i garantirà la mobilitat”.

I la segona fase serà al voltant del camp per a permetre l’assistència del públic Serà perquè “la crida de tsunami no impedeixi a la gent d’accedir a l’estadi i per evitar enfrontaments per raons ideològiques o esportives”. I aquí, al comissari Sallent se li ha escapat un somriure quan, responent un periodista ha dit “No crec que vinguin els ultres del Reial Madrid”.

A preguntes d’un altre periodista que es referia als CDR, Sallent li ha volgut deixar clar: “La convocatòria és de Tsunami Democràtic i no pas dels CDR”.

La pitjor situació imaginable seria la d’invasió del camp, “no probable però possible” i el comissari ha indicat les sancions econòmiques que podrien comportar.

El conseller, tant en la seva exposició inicial com responent a les preguntes, diverses vegades ha incidit en el desencert d’haver ajornat el partit que “en cap cas no va ser per raons policials o de seguretat”.

Publicitat

Seguiu-nos a:

Segueix-nos a

2,815M'agradaAgradda
2,318SeguidorsSeguir