Dimecres, 12 agost 2020

La comissió directiva del Consell Català de l’Esport aprova el calendari de reunions per assolir una nova Llei de l’Esport

L'òrgan també ha emès un informe favorable condicionat sobre el reconeixement de la Federació Catalana de Surf

|

+Notícies

Un Barça especulador però resolutiu (3-1) aconsegueix anar a Lisboa

El Barça surt amb els efectius que té. De fet seria l'equip de gala, amb Rakitic en el lloc de Busquets, sancionat, i sense...

Guardiola treu el Reial Madrid de la Champions

La plaça en joc per a la compactada final de la Champions a Lisboa se l'ha endut el Manchester City de Guardiola que...

L’Espanyol sol·licita a LaLiga que no hi hagi descensos

Els pericos emeten un comunicat demanant que es mantinguin a Primera

Wu Lei continuarà a l’Espanyol

El seu futur s'havia especulat en un club anglès

CE Sabadell, 2-1 davant el Barça B, benvingut a Segona A

A les diferents competicions d'ascens que estem vivint en aquest estiu excepcional s'hi estan veient partits de molta qualitat. Són moments de la veritat,...

Xavi Hernàndez, en quarentena per coronavirus

La massiva implantació dels tests PCR per a detectar positius per la Covid-19 continua donant sorpreses i ara és Xavi Hernández qui es troba...

+Llegits

Un Barça especulador però resolutiu (3-1) aconsegueix anar a Lisboa

El Barça surt amb els efectius que té. De fet seria l'equip de gala, amb Rakitic en el lloc de Busquets, sancionat, i sense...

Guardiola treu el Reial Madrid de la Champions

La plaça en joc per a la compactada final de la Champions a Lisboa se l'ha endut el Manchester City de Guardiola que...

El secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física i president del Consell Català de l’Esport (CCE), Gerard Figueras, ha presidit avui la reunió anual de la comissió directiva d’aquest organisme, que ha tingut lloc al Palau de Pedralbes de Barcelona amb la presència d’una trentena de membres de la Generalitat i dels agents esportius del país, convocats per conèixer algunes de les properes actuacions del pla de govern de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF) i diversos temes d’actualitat pel sector.

El procés per a l’elaboració d’una nova Llei de l’Esport i de l’Activitat Física de Catalunya ha centrat una part de la seva exposició. El secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física ha informat de l’acord que Govern, les federacions esportives catalanes, promotores de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP), i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) han tancat en la primera fase de negociacions per la ILP, i ha recordat que aquest acord es treballarà amb tots els agents (Consells Esportius, Diputacions, el món municipal, Indescat, Gestiona, Fundació Catalana per a l’Esport, Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, el Coplefc i el món universitari) per incorporar les seves reivindicacions amb l’objectiu d’arribar a un text definitiu amb un ampli consens. Els assistents han conegut el calendari de reunions previst fins al setembre, quan es presentarà un document propi per negociar amb els grups parlamentaris.

Publicitat

Sense moure’s del vessant legislatiu, Gerard Figueras també ha exposat l’anàlisi del Govern relatiu a l’avantprojecte de la nova Ley del Deporte aprovat per l’Estat, i ha informat del contingut de les al·legacions presentades per l’executiu català. A banda, ha instat els membres de la Comissió Directiva a coordinar-se per fer les aportacions que considerin adients.

Durant la reunió, en la qual Gerard Figueras ha fet la intervenció inicial acompanyat del director del CCE, Antoni Reig, s’ha informat els assistents del canvi de nom de la SGEAF, de l’execució del pressupost de la SGEAF i de les convocatòries de subvencions que el CCE ja ha obert per a clubs, consells esportius, federacions esportius i per a activitats d’impacte.

- Publicitat-

D’altra banda, amb motiu de l’aprovació per part del Govern del Programa per a la preparació de la candidatura per als Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern Pirineus-Barcelona 2030, amb la direcció de Gerard Figueras, el mateix secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física ha detallat els objectius del Programa, ha defensat l’oportunitat del projecte olímpic per repensar la relació de Barcelona amb el Pirineu, i ha afegit que l’organització d’aquest esdeveniment seria cabdal per a la projecció exterior de Catalunya i per al desenvolupament econòmic i social del territori, especialment, de les comarques pirenaiques.

D’altra banda, Gerard Figueras ha recordat els actes que està impulsant el Govern celebrar enguany el 10è aniversari de la celebració a Catalunya del Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF), com l’acte central de Vic del proper 5 d’abril o la Jornada Internacional de Promoció de l’Activitat Física del proper divendres al Caixa Forum de Barcelona, que comptarà amb l’assistència de 350 persones i la intervenció del reconegut doctor brasiler Victor Matsudo, fundador d’Agita Mundo, la xarxa mundial promotora del DMAF.

Surf i nordic walking

Donat que la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha incorporat la disciplina de nordic walking, s’ha resolt negativament la petició de reconeixement de la Federació Catalana d’aquest esport, i s’ha actuat en el mateix sentit en el cas de la Falconeria. En aquest àmbit, en canvi, s’ha emès un informe favorable condicionat perquè la Unió Catalana de Surf es converteixi en federació.

Finalment, i en un context de sorgiment de casos de violència, racisme i xenofòbia en l’esport, el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física ha informat de la reactivació de la Comissió contra la Violència en Espectacles Esportius de Catalunya.

A la reunió, i a banda de Gerard Figueras i Antoni Reig, hi eren representades entitats i institucions com el Departament de Salut, amb el Dr. Joan Guix, secretari de Salut Pública; el Departament de Presidència, amb Miquel Angel Escobar, secretari d’Administracions Locals i Relacions amb l’Aran; el Departament de la Vicepresidència i Economia i Hisenda, amb Natàlia Garriga, directora de Serveis; el Departament d’Ensenyament, amb Joan Lluís Espinós, director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial; el Departament d’Interior, amb Jordi Farreras, subdirector general de Seguretat; el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, amb Joan Rabasseda, director de Serveis; la Direcció General de Turisme, amb el seu director Octavi Bono; l’INEFC, amb el director Jordi Solà; el CAR de Sant Cugat, amb el director Ramon Terrassa; la secretària de la comissió, Montse Segura; la Diputació de Barcelona, amb la diputada d’Esports, Maite Fandos; la Diputació de Tarragona, amb el diputat Salvador Ferré; la Unió de Consells Esportius de Catalunya, amb el president Jaume Domingo, José Empez i Salvador Valls; la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, amb l’assessora jurídica Isabel Pérez; el Comitè Olímpic Català, amb el president Gerard Esteva; el Col·legi de Llicenciats en Educació Física i Ciències de l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya, amb el president Pere Manuel; el Tribunal Català de l’Esport, amb Queralt Reig; així com les Federacions Catalanes de Futbol (Oriol Camacho, secretari general), Tennis (Jordi Tamayo, president) i Esports de Persones amb Discapacitat Física (Josep Giménez, president), i Ramon Agenjo.

- Publicitat-

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Segueix-nos a

2,816M'agradaAgradda
2,326SeguidorsSeguir

Opinió