Divendres, 24 Gener 2020

La policia espanyola va requisar peces grogues als afeccionats de Boca Juniors per “un risc evident en la seguretat”

El dispositiu a la final de la Copa Libertadores del Santiago Bernabéu contemplava la prohibició d'entrada de peces grogues a l'estadi

|

La policia espanyola va requisar i llençar a les escombraries les peces grogues que els afeccionats de Boca Juniors pretenien entrar al Santiago Bernabéu, en la final de la Copa Libertadores disputada a l’estadi madrileny. Casualment, els colors de Boca són el blau i el groc. Segons el govern de l’Estat, en una resposta parlamentària al senador d’EH Bildu Jon Iñarritu, la retirada de roba groga va respondre a una qüestió de seguretat.

“En relació amb la informació interessada se senyala que, com a qualsevol altra celebració esportiva, es va impedir l’entrada al recinte d’objectes amb risc evident per a la seguretat i la integritat dels assistents al partit de futbol amb independència del color que els mateixos poguessin tenir”, escriu el Gobierno.

Publicitat    

Iñarritu va realitzar diverses preguntes en relació a aquesta acció policial el 10 de desembre passat, posant èmfasi en la raó i en les normatives que van seguir els agents per tal d’impedir l’entrada del color groc a l’estadi madridista. Preguntes com “quina va ser la raó?”, “qui va donar l’ordre?”, “en base a quina normativa es va fer?”, que han rebut una resposta escueta i sense detalls.

Ara bé, el senador basc també va formular altres qüestions que no han tingut cap tipus de resposta: “El partit del Gobierno va criticar l’executiu anterior per fer exactament el mateix el 21 d’abril a l’estadi Wanda Metropolitano. Què ha canviat?”, “Té el Gobierno algun problema amb el color groc? Estima prohibir-lo?” i “L’any 2011, el govern de Malàisia va declarar il·legal vestir de groc, ja que era el color d’un grup d’activistes de la oposició. Contempla el Gobierno espanyol emular el govern malaisi i prohibir vestir de groc?”

Publicitat

Seguiu-nos a:

Segueix-nos a

2,815M'agradaAgradda
2,318SeguidorsSeguir