Dilluns, 16 Setembre 2019

Ramon Besa, nomenat doctor honoris causa per la UVic-UCC

El periodista esportiu del diari El País rebrà el reconeixement a la capital d'Osona el proper 20 de juny

|

La Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya ha aprovat el nomenament del periodista Ramon Besa i Camprubí com doctor honoris causa, després de valorar la seva trajectòria dins els mitjans de comunicació i de considerar-lo un referent per a totes les generacions de periodistes catalans. Besa, actualment responsable d’esports a Barcelona del diari El País, ha passat per les redaccions d’El9Nou i l’Avui, a més de col·laborar en diversos mitjans de televisió i ràdio com la Cadena SER, Catalunya Ràdio o TV3.

Segons explica la mateixa UVic-UCC, la comissió executiva de la Fundació Universitària Balmes “vol reconèixer un dels periodistes esportius de referència de la premsa escrita d’aquest país vinculat i compromès amb el territori”, molt proper a la mateixa Universitat pel fet d’haver nascut a Perafita i per haver sabut descriure la vida d’Osona i el Lluçanès a través de les pàgines del diari on actualment treballa. Alumne avançat de literats com Manuel Vázquez Montalbán, la ploma afilada de Besa l’ha convertit en un dels cronistes esportius més prestigiosos del país.

Publicitat    

En una conversa amb La República Esportiva, el proper doctor honoris causa per la UVic-UCC ja va explicar una de les claus d’un bon cronista de futbol. El partit s’ha de visualitzar abans, s’han de tenir dades i no començar els textos de zero: “Igual que fan els jugadors i els entrenadors. I, també com ells, hem de saber respondre a les exigències i pautes del partit. Si penses que serà una cosa i després en surt una altra, no pots fer-li pagar el teu mal humor al lector.”

El lluçanenc és el president del jurat del Premi Manuel Vázquez Montalbán de periodisme esportiu, un guardó que neix i creix a través del FC Barcelona i que va recompensar el mateix Besa l’any 2009. Actualment també és professor de la Universitat Ramon Llull i membre de la comissió esportiva de la Fundació Ernest Lluch. El periodista ha estat mereixedor de diversos reconeixements, com el premi ciutat de Barcelona de Periodisme el 2000, el premi Quim Regàs de Periodisme el 2008 i la medalla de bronze al mèrit esportiu del Consell Superior d’Esports el 2013. L’acte d’homenatge al nou doctor honoris causa es durà a terme el proper 20 de juny a les 12 del migdia.

Publicitat

Seguiu-nos a:

Segueix-nos a

2,830M'agradaAgradda
2,322SeguidorsSeguir

Més llegits