Dimecres, 20 Novembre 2019

La nova Llei de l’Esport no contempla el vot electrònic en l’elecció de juntes directives

Fonts del Govern asseguren que aquesta opció s'acabarà imposant, però que s'ha d'incloure en el Decret 58/2010 d'Entitats Esportives de Catalunya i no en la Llei que ara es treballa

|

El vot electrònic per escollir els membres de les juntes directives de clubs, entitats i associacions i federacions esportives no s’inclourà en la nova Llei de l’Esport Català treballada pel Govern de la Generalitat que estarà enllestida de cara al primer trimestre del 2019, tal i com va publicar ahir La República Esportiva. Fonts del Govern asseguren que la votació telemàtica “s’acabarà imposant tard o d’hora”, però també concreten que aquesta opció s’ha d’incloure en un altre text i no en la Llei mateixa.

El codi que regula el funcionament electoral és el Decret 58/2010 de les Entitats Esportives de Catalunya, modificat l’any 2012 (Decret 55/2012), que en el seu article 11.3 remarca que “l’assemblea general ha d’escollir la junta directiva i tots els seus càrrecs s’han de proveir per mitjà de sufragi lliure, presencial, directe, igual i secret, entre tots els seus membres”. Aquest decret és una extensió del primer títol de la Llei de l’Esport, però es tramita i es vota de manera independent.

Publicitat    

A hores d’ara, la modificació que preveu el Decret 58/2010 contempla únicament la possibilitat d’incloure la categoria de presidents executius. És a dir, l’opció dels màxims mandataris de tenir un vincle laboral amb l’entitat que presideixen. Aquesta modificació va iniciar els tràmits interns ara fa dos anys i no inclourà nous canvis abans de la seva aprovació tot i els debats iniciats durant els darrers mesos.

Ara bé, segons expliquen fonts del Govern, la inclusió en el Decret del vot electrònic i de la obligació de tenir paritat en les juntes directives pot produir-se immediatament després de la propera aprovació. “Canviar un Decret té un mínim de tramitació al voltant dels nou mesos, molt més lleuger que una Llei. I es pot accelerar o endarrerir en funció de les urgències del moment”, com podrien ser les eleccions al FC Barcelona previstes per l’estiu del 2021. “Si les eleccions del Barça han de ser el 2021 és possible que el nou Decret pugui estar vigent en paritat i vot electrònic”, diuen, encara que la Generalitat convingui que no es pot legislar pensant només en el Barça: “Ens equivocaríem”.

Els temes del vot electrònic i la paritat en les juntes directives fa temps que són sobre la taula, però abans d’incloure’ls en el Decret s’haurà d’aprovar la modificació plantejada anteriorment. “És evident que, quan tot el món evoluciona cap a la implantació de la tecnologia en tots els àmbits, semblaria absurd que el món de l’Esport mirés cap a una altra banda”, admeten des del Govern. Però prefereixen prémer el fre i anar amb peus de plom: “Ho tirarem endavant quan la tecnologia i els recursos permetin fer-ho amb les garanties suficients, tant per a possibilitar la participació de tothom com per a la seguretat dels processos”.

Publicitat

Seguiu-nos a:

Segueix-nos a

2,820M'agradaAgradda
2,309SeguidorsSeguir

Més llegides