Divendres, 6 Desembre 2019

La UFEC reclama 100 milions d’euros i uns nous Jocs Olímpics per a Barcelona

La Unió de Federacions presenta una sèrie de propostes als candidats a l'alcaldia de la capital catalana per millorar la situació esportiva de la ciutat, com uns nous Jocs Olímpics d'estiu

|

L’any 2013, Barcelona era la segona ciutat del món en matèria esportiva. Sis anys després, la capital de Catalunya ha caigut al setè lloc. Aquesta és una de les dades negatives destacades per Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, davant cinc de les candidatures a l’alcaldia de la ciutat aplegades a la seu de la UFEC per tal d’escoltar la cinquantena de propostes que l’entitat proposa per millorar la situació esportiva del municipi a 24 dies de les eleccions.

Publicitat

La més impactant colpeja amb tota la intenció al finançament. Al pressupost que l’Ajuntament dedica als esports, des de la pràctica, passant per les infraestructures i acabant per la projecció internacional. Per a tot això, la UFEC reclama una inversió mínima de 60 euros per habitant, el que equivaldria a un total de 100 milions d’euros anuals, una partida que s’aproximaria als 146 milions destinats a la cultura. “Ens pot semblar molt, però creiem que és important que s’inverteixi en l’esport i en el teixit esportiu”, ha manifestat Esteva.

La Unió de Federacions aposta per recuperar equipaments com el Palau d’Esports del carrer Lleida per tal d’albergar competicions com el taekwondo, el judo, el karate o la boxa, que “haurien de tenir la seva seu de competicions i entrenaments”, davant d’un públic d’entre 3.000 i 6.000 persones. Segons la UFEC, “no hi ha cap instal·lació a la ciutat que pugui acollir un esdeveniment” amb aquesta capacitat d’espectadors. També proposa impulsar un Centre Municipal d’Esports Nàutics i de Platja i un Centre Municipal d’e-Sports. “Barcelona ha de mirar el futur i liderar les noves tendències”, ha expressat el president de la institució.

Entre la cinquantena de propostes, la UFEC suggereix crear una regidoria d’esports -ara inexistent-, deixar sense efecte l’IBI per a les entitats esportives, obrir espais municipals per acollir seus de clubs, recuperar els ajuts per a menors federats, organitzar de nou la Barcelona World Race o tornar a presentar una candidatura per albergar els Jocs Olímpics del 2032 o el 2036, “per tal de tornar a posar Barcelona a la Lliga de Campions de l’esport mundial i recuperar el convenciment col·lectiu de ciutat emprenedora i pionera”.

L’acte ha comptat amb la presència de cinc grups candidats a l’alcaldia del municipi. Pau González, en representació de Barcelona en Comú; Sergi Blàzquez i Pilar Calvo, de Junts per Barcelona; Eva Baró i Carlos Escudero, d’Esquerra; David Escudé, del Partit Socialista de Catalunya; i Eva Parera, representant de Barcelona Pel Canvi-Ciutadans. Juntament amb les candidatures, també la comissionada d’esports de l’Ajuntament de la ciutat, Marta Carranza, ha assistit a l’acte organitzat per la UFEC.

Publicitat

Seguiu-nos a:

Segueix-nos a

2,820M'agradaAgradda
2,312SeguidorsSeguir

Més llegides