Diumenge, 15 Desembre 2019

Rosell afronta la segona setmana de judici

L’expresident del Barça seguirà, durant els propers quatre dies, les argumentacions dels darrers testimonis de l’acusació i dels declarants aportats per la defensa

|

Sandro Rosell i Joan Besolí tornaran a seure, des d’aquest dilluns al matí, al banc dels acusats de l’Audiència Nacional on, després d’una setmana de descans, es reprendrà el judici pel qual se’ls imputen els delictes de blanqueig de capitals i de pertinença a una organització criminal i en el qual se’ls demanen penes de fins a onze i deu anys de presó, respectivament, per haver establert, presumptament, una xarxa empresarial destinada a rebre i pagar comissions il·legals a l’expresident de la Confederació Brasilera de Futbol, Ricardo Teixeira. Tot i això, a través de diversos contractes d’intermediació entre Uptrend Developments [empresa de Rosell i Besolí] i la societat International Sports Events per la comercialització de 24 partits amistosos de la selecció canarinha i per un acord comercial amb la cervesera AmBev.

Publicitat    

Ara bé, tal i com ja ho feren en les darreres dues sessions de la primera setmana, l’expresident del Barça i el seu soci ho faran sabent que aquesta nit dormiran en un hotel de Madrid i que dijous al vespre ja podran ser a casa amb les seves famílies, després que la magistrada Concepción Espejel decretés la seva llibertat provisional un cop finalitzada la segona sessió del dia 26 de febrer, gairebé 22 mesos després d’entrar a presó. La petició de la defensa va anar acompanyada de l’oferiment d’una fiança d’uns 35 milions d’euros, “tot el patrimoni” de l’exmàxim mandatari culer tal i com va assegurar el mateix Rosell, un extrem que la jutgessa no va considerar necessari.

Després que durant la primera setmana de sessions s’interroguessin els acusats -dels quals, a més de Rosell i Besolí, també en formen part Marta Pineda (parella del primer), Shahe Ohanessian, Josep Colomer i Pedro Andrés Ramos– i els testimonis policials aportats pel Ministeri Fiscal, aquesta setmana arribarà el torn dels declarants demanats per la defensa dels empresaris barceloní i andorrà i per Ohanessian, que provarà de demostrar que la compra de l’empresa Bonus Sports Marketing a Sandro Rosell no va ser fictícia, tal i com assegura la Fiscalia, en una operació que amagaria un fals contracte per seguir cobrant comissions per la venda dels partits de la selecció brasilera.

De fet, el fiscal afirma que els pagaments per la compra-venda de l’empresa no els va fer, en cap cas, Ohanessian, sinó que els seguia realitzant International Sports Events (a través de la suïssa Kentaro), la societat saudita que va contractar Rosell per aconseguir la cessió dels 24 amistosos amb la CBF. La Guàrdia Civil també considera sospitosa aquesta venda en base a un informe del Sepblac –servei públic de prevenció del blanqueig de capitals- en el qual apareix l’operació com una “possible venda fictícia per tal de justificar els pagaments de les comissions per la intermediació dels amistosos del Brasil”. El mateix inspector de la Guàrdia Civil va assegurar que “gran part dels fons d’Uptrend Developments van a comptes andorrans de Ricardo Teixeira administrats pel senyor Besolí, que exerceix un paper clarament de testaferro”.

Aquest dilluns al matí, i per petició de la Fiscalia, es preveu la declaració del director general de l’empresa ISE, Dirk Hollstein, en un dels interrogatoris de més pes de la jornada, juntament amb l’advocat de la companyia Hinnerk Fauteck, que va creuar desenes de correus amb l’expresident del Barça durant aquella època. També declararan Francesc Montserrat Quintana i Ignacio de Vicente Egido, auditors i signants de la due dilligence efectuada a BSM per a la seva compra-venda.

Per dimarts quedaran les declaracions dels primers testimonis de Sandro Rosell, entre els quals finalment no s’hi trobarà Ricardo Teixeira, tampoc per videoconferència, després que el mateix Pau Molins –advocat de l’expresident- renunciés a la seva declaració per motius de salut.

Publicitat  

Seguiu-nos a:

Segueix-nos a

2,819M'agradaAgradda
2,311SeguidorsSeguir

Més llegides