Dimecres, 10 agost 2022

“Arriba España” va tuitar el secretari Tècnic de Víctor Font per celebrar una victòria de “la Roja”

Tito Blanco ho va escriure el 2013 celebrant una victòria sobre Itàlia a la Copa Confederacions

|

El fenomen Víctor Font, de suposat guanyador de les eleccions a la presidència del Barça a outsider de Jan Laporta, presenta alguns punts no massa clars. És sabut que en temps electorals es busseja en els rastres que les xarxes socials deixen, per saber-ne més dels candidats i la gent del seu entorn, i a vegades el que s’hi troba pot ser tergiversat, manipulat o exagerat. En el cas que ens ocupa, però, no hi ha massa marge d’error en la consideració que mereix l’expressió “Arriba España” i, conseqüentment, de qui la fa servir.

I a en Tito Blanco, l’home escollit pel candidat Víctor Font a ocupar l’important càrrec de Secretari Tècnic, en cas de guanyar les eleccions, se li ha trobat un tuit, de fa anys que és del 2013, on celebra una victòria de la selecció espanyola de futbol amb el següent text: “¡¡Demostración de calidad en los penaltis en el España-Itàlia, después de 120′ de fútbol!! ¡¡Arriba Espanya!!. Blanco l’ha esborrat però a les xarxes hi ha captures de pantalla

No ens val l’excusa d’argumentar aquesta expressió com a equivalent a “Viva España”, com a expressió de suport sense cap altra connotació. Qui en desconegui qui la va crear, els feixistes, i amb quina finalitat, identificar bàndols, no té prou bagatge històric ni qualitat humana per merèixer cap càrrec de responsabilitat enlloc. I al FC Barcelona encara menys.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,312SeguidorsSeguir