Setmanari digtal i esportiu

Dilluns, 9 setembre 2024

Precs i preguntes per a una importantíssima assemblea del FC Barcelona

El soci núm 1.230, Albert Joan Alavedra, ens comparteix les seves reflexions

|

- Publicitat -

Barça, Assemblea de Compromissaris: Precs i Preguntes.
L’Assemblea de Compromissaris del Barça, convocada per la nova Junta Directiva del Club Blaugrana, el proper dia 20 en el Camp Nou, presenta una complexitat i uns problemes difícils de solucionar a curt termini. Per la transcendència que té, aquesta assemblea hauria de ser Extraordinària i els punts més concrets haurien de ser sotmesos a REFERÈNDUM, pels socis del Club. En aquest sentit, voldria plantejar els següents temes dins dels precs i preguntes:

1) COBRAMENTS
– Abonaments Socis de la temporada 2021-22: És de suposar que no es cobrarà, en haver sigut inhàbil tota l’anterior temporada a causa de la pandèmia.
– Carnet de Soci anual de l’any 2022: Seria inadmissible que es plantegés cap augment de la quota o qualsevol derrama.
Recordem que la ruïna econòmica del club té uns responsables, directius, alts executius, CEOs, que han marxat del club esquivant les responsabilitats i alguns, fins i tot, presumptament indemnitzats.

Publicitat

2) AUDITORIES
Per què la Junta Directiva no ha donat els resultats de les Auditories? Primer havia de ser el maig, després el juny, i els Socis continuem esperant. El que és segur és que el deute del Club a curt termini és de 800 milions d’euros.

3) SUPERLLIGA
És evident que els Socis volem una Lliga Europea, però NO aquesta Superlliga fent d’escolanets del R. Madrid, i pagant-li un peatge a en Florentino.
Per què la Junta Directiva actual no va abandonar ràpidament aquest projecte, heretat de l’anterior Junta?
Cal que se’ns aclareixi també el paper del grup Financer J.P. Morgan, presentat com el gran valedor d’aquest projecte. Si el F.C. Barcelona l’abandonés, hauria de pagar alguna indemnització? S’ha sentit que podria ser presumptament una xifra superior als 100 milions d’euros.

4) PROPOSTA DE REFORMA DELS ESTATUTS
Els Estatus del Barça, s’haurien de reformar de dalt a baix, que són dels anys 70 del segle passat. Ara bé, si el que es pretén és el blindatge de certs punts concrets per afavorir les decisions de la Junta Directiva i per eludir el control dels socis en punts concrets, com els avals, els temes socials, l’Espai Barça, el seient lliure o les decisions econòmiques que toquen molt de prop el dia a dia del soci, aleshores anem malament. Les paraules “democràcia” i “referèndum” existeixen i les assemblees de 1.000 socis, tot i estar dins la legalitat estatutària actual, no representen la majoria.

5) ESPAI BARÇA
Aquesta obra Faraònica ha sigut una presa de pèl als 140.000 socis. Finançada per una entitat financera, Goldman Sachs, tenia un cost inicial de 1.000 milions d’euros, però quan acabi l’obra, en principi el 2026, pujarà a 1.400 milions. Si hi sumem el deute actual del club, superior als mil milions d’euros, i també els més de sis-cents de deute bancari, el 2026, el Barça sumarà, pel cap baix, més de 3.000 milions d’euros de deute. Socis del Barça: NO a l’Espai Barça.

6) ENTITATS FINANCERES
Hi ha un risc molt plausible que el Barca del futur estigui en mans financeres amb seu molt lluny del nostre país si, presumptament, Goldman Sachs finança l’Espai Barça i J.P. Morgan la Superlliga. Si així fos, que ningú no es pensi que els propietaris del Barça seguiran sent els Socis: el Barça estarà en mans d’entitats que el que voldran és cobrar una hipoteca, que pujarà entre 50 a 100 milions d’euros anuals pel cap baix, el que voldrà dir un total control del nostre club per part d’aquestes entitats financeres. Són unes quantitats difícils d’assumir per part del F.C. Barcelona: amb un deute disparat i amb un equip esportiu que necessita renovació, sense Messi i sense els jugadors sensacionals d’una època daurada, el panorama esdevindrà una missió més que difícil.

7) SOCIS DIGITALS
Aquest projecte, heretat de l’anterior junta i, en cas de mantenir-lo, marcaria una línia continuista, és la porta oberta a constituir el Barça com a una marca global, el que voldrà dir canvi d’escut, bonus, Disney Projects, samarretes de coloraines que no ens representen. Això, sumat a la dependència de les entitats financeres, fàcilment transformarien el Barça en una S.A. encoberta.

No és gaire difícil d’entendre que a un soci del Barça que visqui al Continent Americà o a l’Àsia, li importarà un rave la Història del Nostre Club i el que representa: només voldrà veure gols i espectacle. En definitiva, podem acabar en mans d’un Grup majoritari de Socis d’arreu del món, i convertits en una franquícia tipus N.B.A.
Albert Joan Alavedra.
Soci del F.C. Barcelona núm.1.230

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes