Opinió

I si el futbol català convida a Kosovo a jugar contra Catalunya?

En qualsevol cas, un partit de futbol entre Catalunya i Kosovo seria tot un espectacle, si més no polític

Veient com en són d’impresentables els nacionalistes espanyols, i en particular els organismes rectors de l’esport espanyol, amb el tracte que estan dispensant a Kosovo a partir del moment en què els sorteig els va incloure en el mateix grup de classificació per al mundial de Qatar, està clar que els catalans hauríem de mostrar la nostra solidaritat amb el petit país balcànic i què millor seria que convidar la selecció kosovar a fer una estada a Catalunya i a jugar-hi un partit contra la selecció catalana.

Ja sabem que el govern espanyol segurament boicotejaria el partit prohibint l’entrada dels jugadors de Kosovo a l’estat espanyol, però seria un acte més que desacreditaria la diplomàcia espanyola davant dels ulls d’Europa.

   

No fa massa, en els moments àlgids de la lluita per obtenir el reconeixement de les seleccions catalanes, segur que ja s’hauria pensat i programat. Ara, però, veient la desmobilització de la Plataforma Pro Seleccions (algun dia caldrà parlar de què ha passat) sembla molt més complicat. En qualsevol cas, un partit de futbol entre Catalunya i Kosovo seria tot un espectacle, si més no polític.