Dissabte, 13 agost 2022

Comunicat de Barça, Madrid i Juventus plantant cara a la UEFA

Els tres clubs insisteixen en la Superlliga, volen negociar-ho i diuen que no admetran cap sanció

|

Els tres clubs que encara mantenen vigent la idea de tirar endavant el projecte de la Superlliga han sortit al pas de l’anunci de la UEFA d’obrir-los un expedient per a unes possibles sancions, com ara deixar-los fora de la Champions un parell de temporades. En un comunicat conjunt adverteixen que “l’obertura d’un expedient disciplinari per part de la UEFA és del tot incomprensible, i atenta directament contra l’estat de dret que democràticament hem construït els ciutadans de la Unió Europea.” Vegeu el comunicat sencer:

El FC Barcelona, la Juventus de Torí i el Reial Madrid CF volen manifestar el seu més absolut rebuig per la insistent coacció que està mantenint la UEFA cap a tres de les més grans institucions de la història del futbol. Així mateix, resulta alarmant aquesta actitud en flagrant incompliment de la decisió dels tribunals de justícia, que ja s’han pronunciat clarament advertint la UEFA que s’abstingui de realitzar qualsevol actuació contra els clubs fundadors de la Superlliga mentre es tramita el procediment judicial.

Per tant, l’obertura d’un expedient disciplinari per part de la UEFA és del tot incomprensible, i atenta directament contra l’estat de dret que democràticament hem construït els ciutadans de la Unió Europea. A més, constitueix una falta de respecte a l’autoritat dels mateixos tribunals de justícia.

Des del primer moment la Superlliga ha estat impulsada amb el propòsit de millorar la situació del futbol europeu, sempre en diàleg permanent amb la UEFA i amb l’objectiu de continuar augmentant l’interès per aquest esport i oferir als aficionats el millor espectacle possible. Tot això en un marc de sostenibilitat i solidaritat, especialment en la situació econòmica de màxim risc com la que travessen la majoria dels clubs europeus.

No obstant això, en comptes d’estudiar la manera de modernitzar el futbol en diàleg obert, la UEFA pretén que retirem les actuacions judicials que, com no pot ser d’una altra manera, qüestionen el seu monopoli del futbol europeu. El Barça, la Juve i el Madrid, clubs centenaris, no cediran a cap mena de coacció ni pressió intolerable i continuen mostrant la seva ferma voluntat de debatre, des del diàleg i el respecte, les solucions urgents que exigeix avui el món del futbol.

O modernitzem el futbol, o assistirem a la seva inevitable ruïna.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,309SeguidorsSeguir