Dissabte, 13 agost 2022

Conviure amb el Barça (i 2): comerciants i veïns no es posen d’acord en l’Espai Barça

Aquest dijous el club tindrà una reunió amb les associacions del barri de Les Corts

|

“Estem preocupats. Els tres edificis de l’Espai Barça projectats per ser oficines es poden convertir en un centre comercial si el club així ho desitja en un futur. Ens hem assessorat mitjançant experts en el tema i així ens ho han fet saber. Si aquest canvi tingués lloc, podria afectar molt negativament el comerç del barri”, explica Sònia Serret, la presidenta de Les Corts Comerç 08028. “Els restauradors i els comerciants no em paren de preguntar quan començaran les obres de l’Espai Barça perquè primer atrauran molts treballadors i, un cop estiguin acabades, molts visitants. Tindran més clients, mai menys”, assegura Eduard Català, president de l’Associació de Veïns El Racó de Les Corts. Dues opinions oposades per gestionar una circumstància comuna.

Adela Agelet, la presidenta de l’AAVV de Les Corts, també avisa del perill “que aquests tres edificis s’acabin requalificant per convertir-se en un negoci lucratiu de serveis”. Les construcciones mencionades estaran ubicades, segons el pla previst, a la part de l’esplanada que toca al carrer d’Arístides Maillol, entre l’indret on ara es troba el Palau Blaugrana i la Travessera de Les Corts. En aquest sentit, el punt 4 de l’Espai Barça explica que hi haurà un desenvolupament complementari d’activitats del club a la ubicació actual del Palau Blaugrana, incloent-hi oficines, FCBotiga, Tour Experience i oferta gastronòmica.

Des de Les Corts Comerç 08028 -que assegura que el club no va donar resposta a les seves al·legacions del projecte, presentades després de l’última reunió entre el Barça i les associacions del barri. Aquesta no hi va ser convidada perquè encara no estava registrada formalment- estan segurs que la intenció del club és tenir tots els serveis possibles dins el seu recinte. I consideren que, malgrat que en restauració els serveis que ofereixi l’Espai Barça no treuran clients del barri als bars i restaurants de Les Corts perquè els preus no seran competitius, “els grups tancats que vindran amb autocar al Camp Nou faran totes les despeses sense sortir del recinte. Fins i tot, amb comissions pel mig”.

El punt 7 de l’Espai Barça menciona la integració del Campus al barri, amb la creació de zones obertes i passos públics. El Campus serà l’esplanada generada entre l’Estadi i el Nou Palau on, segons el club, hi haurà les edificacions complementàries amb una volumetria atractiva i integrada al barri. La llista és la següent: oficines, Camp Nou Experience / Tour, FCBotiga, restaurants i comerç del club, oficines d’atenció, espais per a les penyes, oficines de proveïdors i de col·laboradors de l’entitat, l’Auditori 1899, l’oficina ABJ (Agrupació Barça Jugadors), taquilles i serveis complementaris.

Una altra de les preocupacions d’un sector dels veïns i comerciants és la modificació d’alguns dels carrers i els espais que envolten el recinte blaugrana. Segons l’explicat pel club fins ara, el carrer d’Arístides Maillol deixarà de tenir forma de serp per ser rectilini i la part nord de l’Espai Barça es menjarà un tros de l’Avinguda de Joan XXIII. “Aquests aspectes s’han d’anar concretant amb el club sobre la marxa. El cas de Joan XXIII es pot solucionar acondicionant el terraplè que toca al cementiri de Les Corts per, així, guanyar l’espai de carrer perdut”, considera Català.

No hi està d’acord Agelet, qui opina que “l’Ajuntament dona màniga ampla al Barça, cosa que no fa amb les altres entitats”. La presidenta de l’AAVV de Les Corts també vol que es presti atenció als dos llogaters que viuen a l’edifici del Picadero, el qual anirà a terra quan comencin les obres. “Un d’ells és una dona de 65 anys que hi viu des de l’any 1987”, explica. Per últim, la presidenta de Les Corts Comerç 08028 avisa que “la reorganització del tràfic en dies de partit per tal que es concentri entre La Diagonal i el Cementiri de Les Corts provocarà que molta gent que anava a fer l’entrepà o el cafè a la zona de Travessera ja no hi vagi”.

(Aquest reportatge complementa el text publicat el 15 de novembre)

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,309SeguidorsSeguir