Dissabte, 13 agost 2022

Darrers dies de campanya per a la presidència del Barça

Laporta vol la Masia com a "base nuclear" del seu projecte i Víctor Font pretén comptar amb 25.000 persones al Camp Nou a l'abril

|

Els tres aspirants a la presidència del FC Barcelona s’estan afanyant en presentar els seus programes i els seus col·laboradors en la recta final de la cursa electoral que acaba aquest proper 7 de març. Sembla que la pugna serà entre Joan Laporta i Víctor Font, quedant el tercer en discòrdia, Toni Freixa, una mica allunyat en els pronòstics.

JOAN LAPORTA
El candidat a la presidència del FC Barcelona Joan Laporta ha presentat amb diversos membres de la candidatura Estimem el Barça, el seu programa esportiu que té la Masia com la “base nuclear” perquè pretenen fer que sigui un centre d’excel·lència esportiva del qual surtin jugadors i tècnics que puguin contribuir a tornar el club a l’elit esportiva, amb l’ajuda de dades científiques i intel·ligència artificial i diversos mètodes de treball per acompanyar la base cap als primers equips. “El que volem és que els i les joves que arribin a la fàbrica de somnis que és la Masia, es formin com a persones i aportin el seu talent esportiu al Barça. L’objectiu és que aquests somnis es facin realitat, i això serà el nostre pilar. La Masia és l’eix vertebral dels valors del club. Farem que la Masia ens torni a l’excel·lència”, ha resumit Laporta en la presentació, a la seu de la fàbrica Moritz de Barcelona.

“M’omple d’orgull que siguin aquí Valdés, Sergi, Alexanco, Pitxi Alonso, Víctor Muñoz, Albert Benaiges, que el tàndem que va fer amb Alexanco al base va ser extraordinari, i Mateu Alemany, que ha vingut des de Mallorca i amb qui hem col·laborat en aquest programa esportiu”, ha dit Laporta en l’inici de la presentació. El seu projecte vol que la Masia sigui la “base nuclear” del seu projecte, i que se sumi a l'”experiència i coneixement” que ja posseeix, i ha assegurat que garantirà, amb el seu mandat i aplicant una nova metodologia de treball per mirar de portar el club a l'”excel·lència esportiva” des d’aquesta Masia i centre d’excel·lència esportiva, la “identitat esportiva del club i la seva viabilitat econòmica”. Un centre d’excel·lència esportiva que ha explicat al detall l’expert en ‘mentoring’ esportiu i extècnic de tennis Xavier Budó. El “tret diferencial” seria una nova piràmide esportiva, i comença per les escoles formatives, passa per la Masia i acaba en els primers equips. Tot això amb cinc àrees; tècnic-esportiva, coneixement i ‘big data’, ‘scouting’, metodologia i formació, i valors i cultura esportiva.

La Masia, que seria per a jugadors de futbol, per a jugadores del femení i per a les seccions, com també per als entrenadors de tots els equips, serà un centre de formació d’esportistes d’alt rendiment. “A la Masia l’objectiu principal és treure’n el màxim rendiment. A la Masia necessitarem entrenadors i formadors. Els valors donen títols, i invertir en valors és ser més que un club”, ha aportat Budó. A més, Estimem el Barça vol fer de la Masia, sobretot, un centre d’excel·lència esportiva. “Volem garantir el ple desenvolupament del programa esportiu del club. Els jugadors i entrenadors passen, per bons que siguin, però hi ha d’haver un centre que garanteixi l’èxit del Barça. Donarà suport i serveis a totes les àrees esportives del club, per treballar en equip amb els tècnics i poder arribar a l’excel·lència”, ha explicat Budó.

D’altra banda, el Barça utilitzarà la “revolució tecnològica”. Així ho ha explicat Jordi Mompart, professor de física quàntica de la UAB. “Parlaré d’intel·ligència artificial i d’esport. Una aposta de la candidatura perquè la intel·ligència artificial ja és present. Les màquines estan per ajudar”, ha assegurat. “L’objectiu amb la intel·ligència artificial és donar un avantatge competitiu al Barça i ajudar a prendre decisions als qui les han de prendre, en una primera fase als equips masculí i femení. I que el Barça sigui un referent mundial en l’ús de la intel·ligència artificial en el món de l’esport”, ha aportat.

A més, s’ha parlat de Carles Puyol com un possible reforç per al club si Laporta guanya. “A més de gran capità, és una persona que ha tingut de manera natural i no forçada els valors que ha de tenir un jugador del Barça. Ens agradarà molt que puguis estar amb nosaltres si guanyem aquestes eleccions, perquè estic convençut que al Barça li cal tornar a tenir valors. M’agradarà que en Carles estigui amb nosaltres. Ho dic amb el cor”, s’ha sincerat.

VÍCTOR FONT
El candidat a la presidència del FC Barcelona Víctor Font ha explicat aquest dijous que Sí al Futur ha elaborat un pla per permetre que entrin 25.000 persones al Camp Nou, a partir de l’abril, i liderar el retorn dels aficionats als estadis en el tram final de la temporada. Font s’ha basat en esdeveniments com l’Open d’Austràlia, l’NBA o la prova pilot que es farà aviat a la Premier League, i assegura que ha elaborat en un pla que, amb el vistiplau de les autoritats sanitàries, permetria que els socis tornin al Camp Nou al març, com una prova, i a partir de l’abril. “Hem treballat en un pla per poder liderar el retorn dels espectadors al Camp Nou, al Palau Blaugrana i al Johan Cruyff de cara al final d’aquesta temporada. Ens comprometem a optar que al final de la campanya, els últims partits puguin ser amb públic”, ha apuntat.

Malgrat que no depèn exclusivament d’ell, vol que el Barça lideri aquest hipotètic retorn. “És importantíssim que hi hagi un lideratge dels clubs de futbol perquè això passi, i el del Barça és molt important. A l’altre gran equip, el Reial Madrid, no li interessa perquè no té l’estadi acabat. A nosaltres ens interessa”, ha esgrimit. “A partir del 8 de març posaríem en marxa el pla, tot i que el CSD ens ha de donar el vistiplau per a les proves pilot, i el Procicat. La idea és que a partir del 8 de març comencem les proves pilot amb l’objectiu que el 4 d’abril, contra el Valladolid, hi hagi una capacitat parcial amb socis i sòcies al Camp Nou”, ha assegurat.

Si s’avala aquesta iniciativa, això permetria tenir espectadors al Camp Nou contra el Getafe, el Granada, l’Atlètic de Madrid –“amb els quals intueixo que LaLiga estarà en joc”– i contra el Celta de Vigo. “La nostra proposta és que hi hagi 25.000 espectadors, 23.000 socis i 2.000 entrades per a compromisos o patrocinadors que té el club. La prioritat absoluta inicial per a aquestes 23.000 entrades serien els socis abonats, amb una inscripció prèvia, i una entrada per soci”, ha explicat Font.

Pel que fa als preus, per als socis abonats –els primers destinataris d’aquestes 23.000 entrades– seria l’equivalent al preu per partit de l’abonament, i s’hauria de restar el percentatge d’abonament pagat. Si són socis no abonats, el preu seria el d’abonament. Si fossin aficionats, serien preus estàndard de partit. “La logística s’ha planificat, treballat. Es tracta de fer un seguiment del que les autoritats sempre han aconsellat. Un cop s’assigni l’entrada, s’assignaran els horaris d’entrada, es farà un test d’antígens a l’entrada i si dona negatiu es podrà entrar”, ha explicat el candidat.

“Tenim com un compromís i objectiu clau del nostre mandat assegurar que les instal·lacions estiguin al màxim de capacitat, que fem el mateix al Palau i no només en grans partits. Liderar una iniciativa així per tornar a tenir afició a les graderies, és una bona notícia. I més quan sabem que LaLiga està viva”, ha conclòs.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,309SeguidorsSeguir