Dilluns, 4 juliol 2022

De precandidatura a laboratori d’idees

Una trentena de socis engega una iniciativa social que pretén marcar agenda i generar debats al voltant del club. Te n'expliquem els detalls

|

El Barça és un club viu. Una entitat esportiva poc ordinària, amb un entorn i una massa social activa i sempre disposada a debatre d’aspectes que van més enllà de la pilota, dels gols i dels títols. El proper 29 de novembre, tal i com va avançar L’Esportiu de Catalunya, un grup de socis presentarà una plataforma que pretén erigir-se com l’espai de debat del barcelonisme. Una mena de laboratori d’idees pensat per millorar el club a través del talent i la inspiració dels seus associats.

La iniciativa, que va néixer a mitjans del 2017 amb la intenció de formar-se com una precandidatura electoral -descartada aquest juny passat per manca de consens en el projecte-, la lideren cinc protagonistes d’entorns ben diferents. Des del món de la política, passant per la comunicació, l’enginyeria, l’esport o el dret, el grup pretén ser transversal i obert, allunyat dels ismes que marquen l’actual entorn blaugrana, però proper a les idees futbolístiques implantades per Johan Cruyff.

Segons ha pogut saber La República Esportiva, els principals caps visibles i ideòlegs del projecte són Jaume Barroso, adovocat mercantil i professor de la Universitat de Barcelona; Jordi Muñoz, enginyer i exmembre de la precandidatura de Jordi Farré a les eleccions del 2015; Xavi Budó, professional del tenis i exentrenador de Carla Suárez; Gerard Birbe, editor del cuina.cat i membre del consell editorial del grup SOM; i Carles Agustí, director del govern obert de la Diputació de Barcelona, president de l’Associació de Comunicació Política de Catalunya i excandidat a les primàries del PdeCat per a l’alcaldia de la capital.

El grup, aixamplat fins prop de 30 socis barcelonistes i sense un lideratge definit -“tots al mateix nivell”, segons comenten fonts properes-, creu que el Barça té altes possibilitat de perdre l’essèncial fundacional i alguns dels seus trets distintius, com el model de futbol o la confiança en la Masia, a més de defensar fermament el compromís històric amb Catalunya i amb la seva ciutadania. El 29 de novembre realitzaran la seva posada en escena a l’espai Artchimboldi 1 del carrer Còrsega, a Barcelona.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,316SeguidorsSeguir

Opinió