Dilluns, 26 setembre 2022

Djokovic embolica el Gran Slam, la Covid, Austràlia i Sèrbia per ser contrari a la vaccinació

El número u mundial es troba retingut fins dilluns esperant si pot jugar l'Open d'Austràlia o si és expulsat del país

|

Fins dilluns haurà d’esperar Novak Djokovic que les autoritats australianes decideixen què fan amb ell. Arribat a Austràlia sense vaccinar per jugar el primer torneig de l’any del Gran Slam, les lleis local no li permeten entrar al país i ha estat retingut primer a l’aeroport i posteriorment en una mena d’hotel, o espai destinat per a aquesta mena de casos, on s’ha trobat amb altres persones privades provisionalment de llibertat de moviments. No cal dir que és una facilitat amb condicions lluny dels estàndards als que està acostumat l’actualment número u del tenis mundial.

Es tracta d’un torcebraç amb més de dos jugadors. Per la part australiana hi ha l’interès del torneig de disposar del número u i les gestions que ha fet per obtenir una “exempció” en el seu cas, actuacions que contrasten frontalment amb les declaracions del primer ministre australià, Scott Morrison, que ha dit que no en faran cap d’excepció a la norma recentment imposada d’impedir l’entrada al país als no vaccinats.

Però s’hi ha afegit Sèrbia que s’ha pres aquesta retenció com una qüestió política i amb aquests termes s’hi han referit responsables del govern balcànic, que estan comptant tant amb serbis habitants a Austràlia, uns quants dels quals estan muntant guàrdia sota la finestra de Djokovic, com d’australians que sostenen que es tracta d’una retenció il·legal, ja que Djokovic “no ha comès cap delicte”. Dilluns sabrem si Djokovic juga l’Obert de Melbourne o si se’n torna a casa expulsat amb una immensa targeta vermella.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,302SeguidorsSeguir