Dissabte, 13 agost 2022

El Barça s’interessa per la implementació del vot electrònic

El club blaugrana vol aplicar l'opció en les eleccions a la presidència i aborda la qüestió amb la Secretaria General de l'Esport, segons ha pogut saber 'La República Esportiva'

|

Les properes eleccions a la presidència del Barça poden marcar un abans i un després en els processos electorals del club blaugrana. L’apogeu de la tecnologia, fins ara obviada per l’imperatiu legal de dipositar el vot en una urna de manera presencial, obliga el Govern de la Generalitat a incloure la possibilitat que el vot electrònic pugui ser utilitzat per l’elecció de les juntes directives de clubs i entitats esportives del país. Per això, però, l’adminstració pública ha d’actualitzar el Decret 58/2010 (modificat amb el  55/2012) i adaptar-lo als nous temps.

Aquesta és la idea de la Secretaria General de l’Esport, que ha posat fil a l’agulla per tal que el Decret, que forma part de la Llei de l’Esport, inclogui l’opció de la votació telemàtica en les eleccions en un futur no massa llunyà. Les properes eleccions al Barça estan previstes pel 2021 i, en aquest moment, l’únic precandidat que ha mostrat públicament un alt interès en aquesta aplicació ha estat Víctor Font. L’empresari granollerí s’ha reunit, en diverses ocasions, amb el Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras, tal i com ha admès en les darreres compareixences.

Però aquestes reunions no han estat les úniques. Segons ha pogut saber La República Esportiva, el Barça també s’ha reunit amb Figueras amb el vot electrònic sobre la taula. En una darrera trobada produïda fa tres setmanes, el Secretari va abordar la qüestió amb Jaume Masferrer, l’assessor del president blaugrana Josep Maria Bartomeu. La mà dreta del màxim mandatari culer va transmetre al Secretari la intenció de la junta directiva barcelonista d’aplicar la votació electrònica en els propers processos electorals, un fet que facilitaria la participació de gran part del cens.

“Des de la junta actual hi ha interès en el tema, en cap cas s’hi volen posar d’esquena”, expressen fonts del Govern de la Generalitat. “Van preguntar si la qüestió es podrà abordar amb els nous canvis legislatius”, diuen. En la reunió, Figueras va informar Masferrer de la situació en la qual es troba el projecte. La nova Llei de l’Esport, que haurà de ser debatuda en el propers mesos al Parlament, no inclourà la proposta, però sí que ho faran les pròximes modificacions del Decret 58/2010, uns canvis que es desconeix, encara, si podran ser efectius abans de les eleccions al Barça previstes pel 2021.

“El vot electrònic s’ha de poder implementar procurant donar les màximes garanties de seguretat a tots els candidats. Hem de garantir que el sistema funcioni i es destini a afavorir tots els socis”, explica el mateix Gerard Figueras a La República Esportiva. Consultat per aquest diari, el Barça admet les reunions amb la Secretaria General de l’Esport i l’interès en l’aplicació del vot telemàtic. “Fa temps que hi anem al darrere”, puntualitzen des de la zona noble de l’estadi blaugrana.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,309SeguidorsSeguir