Diumenge, 15 Desembre 2019

El judici contra Sandro Rosell, vist per a sentència

La defensa de l'expresident del Barça i de la resta d'acusats en demana l'absolució i segueix insistint que la Fiscalia no ha aportat ni una sola prova

|

Deu sessions i 644 dies de presó després, el judici contra Sandro Rosell per blanqueig de capitals i pertinença a un grup criminal ha quedat vist per a sentència. La magistrada de la sala penal de l’Audiència Nacional Concepción Espejel ha tancat el judici oral després d’haver escoltat les darreres conclusions de la defensa, un informe contundent i directe -com ja fou l’exposat dilluns per l’advocat Pau Molins- en el qual s’ha reiterat la innocència de l’expresident del Barça i de la resta d’acusats i que ha servit per demanar-ne la seva absolució per manca de proves.

Publicitat    

A l’empresari barceloní, la Fiscalia l’acusa d’haver establert una xarxa empresarial destinada a rebre i pagar comissions il·legals a l’expresident de la Confederació Brasilera de Futbol, Ricardo Teixeira. Tot i això, a través de diversos contractes d’intermediació entre Uptrend Developments [empresa de Rosell i Joan Besolí] i la societat International Sports Events per la comercialització de 24 partits amistosos de la selecció canarinha i per un acord comercial amb la cervesera AmBev.

“Sospitar és lícit, però s’ha de fer la consideració que això no és constitutiu de delicte perquè al Brasil no ho era. La segona reflexió és que tampoc hi ha proves. Encara que es pensi que pot haver cobrat comissions, s’ha d’arribar a la conclusió que s’ha de procedir a l’absolució dels acusats”, ha expressat Andrés Maluenda, advocat del mateix Rosell, de Besolí i de Josep Colomer, tres dels processats juntament amb Marta Pineda -esposa de Rosell-, Shahe Ohannessian i Pedro Andrés Ramos.

La defensa de l’exmàxim mandatari culer s’ha mostrat molt categòrica amb les acusacions i amb certes afirmacions de la jutgessa instructora, Carmen Lamela, que va deixar per escrita l’opinió que “el senyor Rosell va fer del delicte el seu mode de vida”. “Això és un insult per a un expert mundial en màrqueting”, ha condemnat enèrgicament Maluenda, que també ha estat molt crític amb les declaracions dels Policies Nacionals i Guàrdies Civils realitzades durant el judici: “La Policia Nacional i la Guàrdia Civil mereixen tot el respecte. Aquell mantra que la policia és dolenta ja el vaig rebutjar el 2007, però també s’ha de ser crític amb ells. És tant important la seva labor com la fiscalització de la seva feina. Una cosa és allò que veu i l’altra, allò que interpreta.”

Sense comptes a l’estranger

Andrés Maluenda ha fet èmfasi en negar que Sandro Rosell tingui una gran fortuna a l’estranger, tal i com va afirmar la jutgessa instructora per mantenir-lo en presó preventiva i tal com sosté la Fiscalia en el seu escrit d’acusació. “Rosell mai ha tingut un compte corrent a Goldman Sachs. Tampoc existeixen comptes de Rosell a Xina o Qatar. El que s’ha aconseguit és el que es pretenia. Projectar la imatge que aquest senyor té una fortuna a l’estranger”, ha manifestat. “Els diners mouen emocions, com la gelosia”, ha apuntat.

L’advocat de l’expresident blaugrana també ha assegurat, contradient les tesis de la Fiscalia, que Ricardo Teixeira no té oberta cap investigació al Brasil vinculada amb el procediment a l’Audiència Nacional. “L’Audiència va preguntar al Brasil si existien procediments penals contra Teixeira com a conseqüència del contracte ISE-CBF i la resposta va ser negativa”, ha aclarit, posant com a exemple la trucada interviguda entre Rosell i Teixeira en la qual els dos exdirigents conversen al voltant de destins com Qatar o Tailàndia: “La conversa amb Ricardo Teixeira està esgotada. I fa referència al procediment de Teixeira als Estats Units, no al del Brasil”.

José María Fuster-Fabra, advocat de Marta Pineda, ha recordat la lluita contra la banda terrorista ETA duta a terme a l’Audiència Nacional i de la qual en va formar part activa com defensor de diverses víctimes. “He vist absoldre un dirigent d’ETA per manca de proves. Li vaig dir a la Marta que no tenia res a témer d’aquesta casa, aquí es fa justícia”, ha manifestat qui fou advocat defensor del general Rodríguez Galindo en el cas GAL. “El fiscal hagués pogut fer l’informe el primer dia, perquè no ha tingut en consideració cap de les proves practicades”, ha conclòs Maluenda. La defensa calcula que la jutgessa dictarà sentència en un termini aproximat de trenta dies.

Publicitat  

Seguiu-nos a:

Segueix-nos a

2,819M'agradaAgradda
2,311SeguidorsSeguir

Més llegides