Diumenge, 25 setembre 2022

El Newcastle United nou enclau saudita al futbol anglès

Els seguidors de les garses eufòrics en poder equiparar-se al Man City o el Chelsea i sortir de la cua de la Premier

|

Els petrodolars segueixen envaint l’esport, concretament el futbol i més concretament la Premier League. Així, El Newcastle ha tancat la seva venda a un fons d’inversió de l’Aràbia Saudita, després de solucionar-se els problemes de drets audiovisuals que van fer fracassar fa uns mesos una operació valorada en uns 300 milions d’euros. Public Investment Fund (PIF), el fons d’inversió comprador, està estretament vinculat amb l’estat saudita.

L’acord està ratificat per un 93% dels seguidors de l’equip anglès, segons una enquesta, que esperen que el seu equip pugui passar a competir amb els grans del campionat, com el City, el Chelsea o el Liverpool. Ara com ara, la situació és molt diferent: l’equip de les garses és penúltim, amb 3 punts en 7 jornades. Un cop s’ha fet oficial la venda del club, un grup d’aficionats del Newcastle han celebrat la notícia amb eufòria davant les oficines de l’històric conjunt anglès, que es convertirà en un dels més rics del món.

Davant de situacions com aquestes i davant l’evident contrast que es dona amb les dificultats per les quals ara passa el FC Barcelona es fan més creïbles les denúncies de l’actual junta de Joan Laporta sobre la desigualtat de tracte en els diferents països i que la idea del fair play és una quimera.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,304SeguidorsSeguir