Dissabte, 13 agost 2022

El Big Data demostra que Messi és el doble de bo que Cristiano

No calia recorrer a un estudi universitari per arrivar a aquesta evident conclusió

|

La ciència ha posat punt final a l’estèril debat que els més recalcitrants seguidors de Cristiano Ronaldo s’atrevien a plantejar comparant-lo amb Messi. La tecnologia ha deixat ben clar el que els amants del futbol ja sabien, que el portuguès no pot competir ni amb l’ombra de l’argentí. Amb l’ombra del seu gos potser si, però no gaire més.

Un estudi realitzat per companyia holandesa de dades ‘SciSports’ en col·laboració amb la Universitat de Leuven, a Bèlgica, demostra que Messi és el doble de bo sobre un terreny de joc que Cristiano Ronaldo.

L’estudi determina el que es coneix com el valor d’Accions per Estimació de probabilitats, basat en una gran quantitat de paràmetres del joc que es posen a l’anàlisi objectiva de la ciència i la tecnologia.

És el Big Data al servei de l’esport i, en concret, s’han analitzat totes les accions en què intervé el futbolista i la seva incidència en el resultat final del partit.

L’estudi s’ha realitzat basant-se en el rendiment de Messi i Cristiano Ronaldo en el període comprès entre 2013 i 2018. És a dir, les últimes cinc campanyes com a madridista del portuguès.

I el resultat no pot ser més concloent. Messi arriba a un valor d’1,21 pel valor de 0,61 de Cristiano Ronaldo. I això, que aquest va ser el període més reeixit del portuguès, que va conquistar quatre Champions League i 4 Pilotes d’Or per una Champions League i una Pilota d’Or del blaugrana. És justament aquesta comparativa, la dels títols individuals, la que podria fer que s’aguantés la comparació, però vistos els resultats empírics, el que es demostra és que molt possiblement alguns dels premis de Ronaldo són inflats i que a en Messi l’in falten.

L’estudi conclou que Messi juga més amb pilota, genera més ocasions en el joc i té una major incidència en el resultat final del partit que Cristiano Ronaldo.

La ciència no es discuteix, però els amants del futbol no necessitaven aquest estudi per saber que el davanter del FC Barcelona és, de llarg, el millor jugador que ha donat la història d’aquest esport i que Cristiano Ronaldo està a anys llum de l’argentí.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,309SeguidorsSeguir