Dissabte, 13 agost 2022

Es reobre el cas contra Carlos Fabra per cedir un camp de golf a Sergio García

El pare del golfista va transferir 100.000 euros al polític el 2009 i 30.000 al seu fill Borja Fabra el 2013

|

Una investigació contra Carlos Fabra per una presumpta ocultació de patrimoni pot portar la reobertura d’una altra causa, la de cessió del camp de golf La Coma de Borriol a Sergio García, impulsada el 2013 per l’expresident de la Diputació de Castelló. En el decurs de les investigacions ha aflorat un xec de 100.000 € datat el 13 d’octubre de 2009, una mena de préstec de Victoriano García i María Consuelo Fernández, pares de l’esportista, a Carlos Fabra que el jutge adverteix que no se n’ha acreditat la devolució.

“En aquest contracte s’observa que el termini d’amortització es fixava en un màxim de sis anys, és a dir, fins el 15 d’octubre de 2015, no donant compte de si el préstec va ser retornat i en quina forma o, en cas contrari, de l’motiu que justifica l’exempció de la devolució si no s’ha efectuat reintegrament -malgrat que el requeriment incloïa aquesta petició expressament “, relata el magistrat.

També han aflorat dos pagaments més. Primer, una transferència de 30.000 euros per part de Golf Borriol SL a Borja Fabra, fill del polític. Es tracta de la societat amb la qual la família de Sergio García va assumir la instal·lació esportiva. La família de Sergio García l’emmarca “en el si de l’acord d’adjudicació de béns i crèdits en pagament d’assumpció de deutes signat el 29 de novembre de 2013” -data en què es va produir la cessió de el camp de golf- .

I el darrerpagament investigat, al menys fins ara, és l’efectuat per part de Golf Borriol SL en favor de Carlos Fabra. El jutge, que no necessita en el seu escrit la quantitat, explica que, segons la justificació que va donar l’empresa, va correspondre a “part de l’preu de 24 accions de la mercantil Pou Romeral SA”.

Precedents
La causa que ara demana reobrir la Fiscalia investigava la cessió del camp de golf la Coma de Borriol a la família de l’golfista Sergio García. Va consistir en un llarg contracte de lloguer per un total de 10 anys materialitzat per Golf de la Mediterrània SA, la societat propietària dels actius que presidida per Carlos Fabra.

La investigació estudiava si aquesta cessió es va produir en perjudici de la pròpia societat Golf de la Mediterrània SA, per un preu inferior a el del mercat i fent ús de majories fictícies en la presa de decisions per afavorir a la família de l’esportista, que havia comprat prèviament els drets del deute de el camp de golf.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,309SeguidorsSeguir