Diumenge, 25 setembre 2022

Espanya fora del mundial de rugbi per fer jugar un sud-africà amb documentació falsa

No és la primera vegada que Espanya fa trampes i la sorprenent classificació es va investigar de seguida

|

La selecció espanyola de rugbi XV no serà al Mundial de França del 2023 després que la Federació Internacional, World Rugby, hagi constatat l’alineació indeguda de Gavin Van den Berg al partit classificatori contra els Països Baixos. El jugador, que milita a l’Alcobendas és sud-africà.

“Després de la vista oral mantinguda aquest dijous, 28 d’abril, amb el comitè judicial independent nomenat per World Rugby per estudiar la reclamació de la Federació Romanesa de Rugbi (FRR) sobre l’elegibilitat de Gavin Van den Berg, el màxim organisme del rugbi mundial ha decidit sancionar Espanya amb 25.000 lliures i descomptar cinc punts per cada un dels dos partits en què va ser alineat aquest jugador A l’espera que World Rugby faci oficial la sentència, aquesta decisió suposa la desqualificació del Mundial de França.

Per fer veure que el sud-africà era “elegible” el seu club es va empescar documentació falsa per demostrar el temps continu d’estada a Espanya del jugador, un requisit fonamental, intentant substituir el fet que Gavin Van den Berg no té passaport. L’Alcobendas va enviar diversos documents no oficials i sense cap mena de compulsació o segell que determinés la seva legitimitat, incloent-hi dades falses en el visat, com ara les dates d’entrada a Espanya.

Aquesta martingala en principi era només per inscriure’l a Divisió d’Honor, o sigui per “ús intern espanyol” on tots sabem que la justícia mira cap a un altre costat. Envalentits, van fer el pas d’inscriure’l a la selecció i aquí ja no ha “colat”.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,304SeguidorsSeguir