Dimecres, 10 agost 2022

Fracàs de desplaçaments d’aficionats a l’Aràbia Saudita per a la Supercopa

Finalment Movistar en farà la retransmissió televisiva

|

La poca importància de la competició, la brillant idea de portar-la a l’Aràbia Saudita i la tria d’unes dates tan poc convenients estan propiciant el que estava cantat: les aficions no han respost i molt poca gent es desplaçarà a veure la Supercopa d’Espanya de futbol, en directe, a l’Aràbia Saudita.

Segur que també hi ha pesat que sigui un desplaçament llunyà i a un país diríem que poc simpàtic per les seves restrictives lleis sobre els drets humans més bàsics, en concret, sobre els drets de les dones. Amnistia Internacional, i altres organitzacions i particulars, ja s’han posicionat contra l’oportunitat de donar pàtina de normalitat al país amfitrió.

El preu de les localitats, entre 25 i 37 € no era tant el problema i fins i tot dos dels quatre participants, València i Atlètic de Madrid tornaven l’import de l’entrada als aficionats que hi anessin.

Faltant pocs dies perquè comenci aquesta Supercopa d’Espanya, de les 12.000 entrades de què disposaven els clubs per als seus seguidors, tot just n’han venut el 9,05%. Potser s’arribarà a un escàs 10%.

A més, el repartiment entre els quatre equips és molt desigual. Amb diferència, qui més entrades ha venut és el Reial Madrid, unes 700. En canvi, els altres tres n’han venut en total 375: 300 per al Barça, 50 per al València i 25 per a l’Atlético de Madrid.

I les del Reial Madrid tenen una mica de “trampa”: són d’espanyols que viuen a l’Aràbia Saudí o que s’hi trobaran per feina i aprofiten l’ocasió. No són de socis desplaçats expressament des de Madrid. Quina casualitat que el funcionariat espanyol allà desplaçat i els que hi van a fer negoci siguin majoritàriament del Reial Madrid! Segur que ara, amb el canvi de govern això també canviarà!

Els clubs “lamenten” l’absència dels seus socis i aficionats però segur que, de portes endins, estan encantats amb els ingressos que els aporta aquesta operació poc futbolística però sí molt crematística: Hi ha un fix de sis milions per al Barça i el Reial Madrid i de tres milions per als altres dos equips, Atlético de Madrid i València. Els dos finalistes ingressaran un milió més i, per Barça i Madrid, com si no fos poca la diferència de valoració amb els altres dos clubs, hi haurà una quantitat més que farà que el total s’acosti als 10 milions d’Euros. Estem parlant que tot plegat ben just serà una setmana.

A la FEF, que ja ha desplaçat una trentena de persones, no els preocupa el tema del públic, ja que els organitzadors locals, Sela Sports, els ha garantit que estarà ple: gairebé totes les entrades ja estan venudes i, a més, es podrà veure per televisió, que Movistar se’n fa càrrec.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,312SeguidorsSeguir