Dissabte, 13 agost 2022

Havia de ser l’Andorra

"Gerard Piqué sap com fer atractiu els seus negocis i ha sumat grans valedors mediàtics, com el mateix Leo Messi"

|

El projecte de tenir un equip de futbol andorrà en una gran competició és més ambiciós del que ens podríem arribar a imaginar. D’entrada, per l’enorme rebuda que ha tingut a Andorra, un país amb tots els respectes amb aire de poble, on en el boca-orella dels darrers mesos preval més parlar de porteries que de cistelles. Amb el mèrit afegit que té un país on el futbol està a primera catalana i el bàsquet a l’ACB i jugant a Europa. De fet, l’entrada al camp ha estat gratuïta fins ara però per la temporada que ve ja es començaran a aplicar abonaments i s’està estudiant “pintar la cara” de l’estadi i les seves instal·lacions.

En segon terme, i molt important, la possibilitat de veure l’Andorra un dia jugar a la Lliga de futbol espanyola. Seria possible? Sí. El Fútbol Club Andorra va ser fundat l’any 1942 i la Federació Andorrana de Futbol el 1994. Fet pel qual, el club es va veure obligat a inscriure’s en una federació i ho va fer a la catalana, i en conseqüència a l’espanyola. Un matís rellevant que permet somiar en aquesta fita amb tot un camí possible des del minut zero perquè ja està inscrit on pertoca.

Tercera qüestió, l’ambició. Canviar una plantilla en plena temporada, revertir la tendència a la baixa dels resultats i fitxar fins 15 nous jugadors per assolir aquest maig l’ascens de Primera Catalana a Tercera Divisió. Al darrere hi ha diners, però també un equip de professionals que saben el que es fan i viuen amb motivació hores de feina extra que els fan ser millors. Que en prengui nota algun gran club…

Quart, el finançament. És lògic, hi ha gent “que la toca”. Gerard Piqué sap com fer atractiu els seus negocis i ha sumat grans valedors mediàtics, com el mateix Leo Messi. Però també les principals insígnies econòmiques del principat com el MoraBanc.

I cinquè, la projecció mediàtica. Ho tenen tot de cara amb la marca de qui ho ha comprat, però ha anat més enllà sumant-se a projectes que donen ressò. El torneig MIC de futbol és un bon exemple. El passat mes d’abril el FC Andorra juntament amb Special Olympics van ser el primer equip internacional a participar en l’edició del MICIntegra, un campionat on hi participaven futbolistes amb diversitat funcional.

Molta feina amb poc temps. Piqué sap el que es fa.

Publicitat

Segueix-nos a

2,793M'agradaAgradda
2,309SeguidorsSeguir